June Tabor in de Roma in Antwerpen

woensdag 2/05/2012
20:30

June Tabor: Ashore

Wo 2 mei 2012: 20u30 – € 16/14 – zittend

June Tabor haar carrière kreeg vleugels toen in het begin van de jaren 70 een ‘folkboom’ plaatsvond in Engeland. Haar diepe altstem, haar doorleefde interpretaties en haar schitterende muzikanten maken van elk concert een indringende ervaring. ‘Ashore’ is Tabors vijfde concept-cd op rij. Na rozen (‘Rosa Mundi’), paarden (‘An Echo of Hooves’), de liefde (‘At the Wood’s Heart’) en appels (‘Apples’) is het deze keer de beurt aan de zee in al haar glorie om de hoofdrol te spelen. 13 nummers lang neemt Tabor de luisteraar mee op zeemansavonturen en laat nergens de gelegenheid liggen om het drama van het onvoorspelbare water in de verf te zetten. Het vorige album ‘Apples’ leverde June Tabor misschien wel het allerbeste werk uit haar lange carrière af. Het album stond op de eerst plaats van het ‘roots’ lijstje in De Standaard van april 2007 en in november van datzelfde jaar stond June Tabor op het podium van De Roma voor een zeer enthousiast publiek. In februari van dit jaar bracht ze al weer een nieuw album uit: ‘Ashore’ (uitgebracht bij Topic Records TSCD 577). Dat Tabor hiermee weer hoge ogen gooit, bewijzen de reviews:

“Met ‘Ashore’ heeft Tabor weer een logische stap in haar carrière gezet. Logisch, maar niet voorspelbaar, want deze cd klinkt zeer fris en helder, in tegenstelling tot het donkere en zware werk dat we soms terugvonden op haar ander recent materiaal. Ze heeft het vorserswerk weer uiterst zorgvuldig uitgevoerd en is op de proppen gekomen met een coherente verzameling nummers. Ok, de twee instrumentals mocht ze achterwege laten – zoiets werkt live, waar het publiek de adempauze voor de zangeres wil respecteren, maar op plaat heeft de luisteraar daar geen behoefte aan. Want wat er ook over gelijk welke cd (of ooit lp) van Tabor mag gezegd worden, één constante is er: de echte ster van eender welk Tabornummer blijft haar imposante stem! Die stem die met de jaren alleen doorleefder is geworden, meer karakter heeft gekregen, en vooral haar eigen genre is geworden. Het mag duidelijk wezen; we zijn fans en hebben geen zin om dat onder stoelen of banken te steken!” (DIGG* gaf 4 sterren – lees hier de volledige recensie op digg.be)

“These are performances that accumulate power on repeated listening. Prepare to be carried away and picked clean.” (INDEPENDENT)

“This deeply affecting collection of sea stories demonstrates the core of her art almost to perfection.” (MOJO)

http://www.brightfieldproductions.co.uk/tabor.htm

Meer info: http://www.deroma.be

Zaal
Turnhoutsebaan 286
B-2140 Borgerhout

Ticketbalie
Turnhoutsebaan 327
B-2140 Borgerhout
Tel.: +32(0)3 292 97 40
Fax: +32(0)3 292 97 51
Online tickets


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.