Kaderdag Finse Dansen in Antwerpen

5 december 2010

Kaderdag Finse Dansen met Linda Kuha op 19/06/2011 (10u00 tot 17u00)

Schottisch, mazurka en contradansen zijn ook gekend in het verre noorden, zoals Finland. Maar gaandeweg veranderden ze en daarom worden ze dus anders gedanst dan in Midden-Europa. De wortels van de Finse danscultuur leiden terug naar de Franse hofdansen, de Balkanse onstuimigheid en zelfs naar de Engelse matrozen. Maar toch hebben de Finnen niet enkel dansen uit andere landen gestolen. Dankzij de lange afstanden (of slecht geheugen) hebben ze ‘Schreeuwend Kadril’ uitgevonden en het land met duizend meren is zeker de inspiratie geweest voor de dans ‘Sprong van de zeehond’.
Linda leert je traditionele Finse dansen aan voor verschillende niveaus (voor beginners tot gevorderden). Tegelijk krijg je boeiende informatie over de Finse danscultuur en maken we linken tussen de Belgische en Finse dansen.
Voor dansdocenten en gevorderde dansers internationale folklore en Vlaamse volksdans.

Linda Kuha is een gediplomeerd danspedagoge uit Finland. Zij danst sinds haar jeugd volksdans, hedendaags, jazz en klassiek ballet. Na haar middelbare studies aan de Kuopio Senior High School of Music and Dance volgde zij een 4-jarige opleiding voor danspedagoge (met specialisatie volksdans) aan de Oulu Universiteit te Finland. Via een Erasmusproject kwam zij in het Hoger Instituut voor Dans te Lier terecht. Sinds augustus 2009 woont en werkt Linda in België.
Linda startte reeds op 15-jarige leeftijd met het geven van danslessen. Momenteel werkt ze als stafmedewerker dans voor Mooss vzw en geeft zij in een aantal dansscholen in Vlaanderen les in hedendaagse dans, jazzdans, kinderdans, ballet en workshops volksdans. Behalve het lesgeven danst Linda zelf in diverse dansprojecten en -compagnieën waarmee ze nationale en internationale festivals bezocht. Linda houdt van vernieuwing en waagt zich vaak aan ‘hedendaagse volksdans’ waarbij traditionele dansen verrijkt worden met hedendaagse danstechnieken.

Datum: zo 19 juni van 10 tot 17 uur
Plaats: Huis van de Amateurkunsten, Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen
Bijdrage: Danspuntleden 14 euro; niet-leden 24 euro
Inschrijven en betalen voor 6 juni. Code: V11/16

Meer informatie