Kadril in Beveren (gratis)

8 juli 2014

CC Ter Vesten
Gravenplein 2, 9120 Beveren-Waes, Oost-Vlaanderen, Belgium

bijna een thuismatch voor Sint-Niklazenaar Bart De Cock die in 1976 mee aan de wieg van deze folkrockband stond.
Inkom GRATIS ! Reserveren noodzakelijk ! 03 750 10 00

KADRIL, de band die al vele zangers en zangeressen naar het sterrendom katapulteerde ; denken we maar aan Eva De Roovere, Laïs, Patrick Riguelle om niet de minste te noemen, trekt voor de nieuwe CD ARCHAI -de twaalfde full CD- volop de kaart van de nieuwe frontlady KARLA VERLIE. Karla bewees reeds met het tango-ensemble Orquestra Tanguedia dat ze een vocaliste pur sang is.

ARCHAI klinkt als een oerkreet en laat zich vrij vertalen als BACK TO THE ROOTS. Terug dus naar oude liedboeken met zowel ondeugende als aangrijpende teksten, die waar nodig aangepast worden aan het hedendaagse Nederlands. Vooral muzikaal wordt dit echter een terugkeer naar een stevige rockbasis. De nieuwe gitarist Lieven Huys en de jonge drummer Jonathan Callens vullen de bas aan van oudgediende Koen Dewaele en brengen terug een stevig fundament binnen de groep.

Voor de unieke Kadril sound zijn er natuurlijk nog steeds de broers Libbrecht en Bart De Cock met het geëigende instrumentarium van mandoline, dulcimer, doedelzak, nyckelharpa, accordeon, viool, banjo en akoestische gitaren.

Vul dit nog verder aan met de krachtige en soepele stem van Karla en hier en daar verrassende samenzang van de Libbrechts en u krijgt een recept voor een onvergetelijk concert. De stem van Karla laat ook voor het eerst in jaren toe om de liedjes waarmee Riguelle en Kadril zichzelf indertijd op de kaart zetten uit de topper ‘Nooit Met Krijt’ terug op de playlist te zetten. Dat alleen al is een plezier dat u zichzelf niet kan ontzeggen!

http://www.kadril.be

organisatie: Gemeentelijke Cultuurraad Beveren