Kadril met gasten – That’s all Folks – laatste voorstelling – in Sint-Niklaas

31 maart 2011

Kadril met gasten

That’s all Folk!

Zaterdag 9 april 2011 om 20:00 uur

Locatie : 1. Stadsschouwburg, R. Van Britsomstraat 21, 9100 Sint-Niklaas

Normaal tarief 16,00 €
Reductie 14,00 €

http://www.ccsint-niklaas.be/voorstelling/1749/that-s-all-folk-

KADRIL BRENGT NIEUWE REEKS FILMMUZIEKCONCERTEN ÉN NIEUWE VERZAMELCD

Voorjaar 2011 speelt KADRIL nog een tweede reeks filmmuziekconcerten van “THAT’S ALL FOLK !” en stelt daarbij meteen ook de nieuwe dubbele verzamel-CD “KADRIL GRAND CRU” voor:  een “gerijpte selectie” uit de voorbij 4 CD’s na “All the best” (namelijk Pays, La Paloma Negra, De Andere Kust, Mariage), maar ook onuitgegeven nieuwe studio- en live-opnames van het Kadril-filmrepertoire.

Kadril bespeelt reeds méér dan 34 jaar de Vlaamse podia en een breed publiek, onafhankelijk van hypes en trends. De groep put daarvoor niet enkel uit het verleden van de traditionele muziek, maar evolueert en gebruikt evenzeer invloeden uit pop, rock en klassieke muziek, en nu dus ook uit de filmmuziek.

De groep lanceerde mee namen als Patrick Riguelle (hij deed zijn eerste Nederlandstalige opnamen ooit met Kadril), Laïs en Eva De Roovere, en werd om die redenen door de pers bestempeld als “prinsessenmakers”.

Het FILMFESTIVAL VAN GENT vroeg de Kadril in 2008 om een programma op te bouwen rond filmmuziek met ‘folk’- en wereldmuziekinslag, in de brede betekenis van het woord. De groep verzamelde die soundtracks die bij hen in de loop der jaren een diepe indruk hadden nagelaten; filmmuziek versterkt immers niet enkel beelden en emoties, maar maakt een wezenlijk onderdeel uit van elke film. In het beste geval is ze in staat om zelfstandig die emoties en beelden terug op te roepen.

Beroemde films als “Barry Lyndon” van Stanley Kubrick en “Black Cat White Cat” van Emir Kusturica passeerden de revue, maar ook beroemde songs uit minder bekende films zoals “Knockin’ on heaven’s door” van Bob Dylan uit “Pat Garret & Billy the Kid” en “Ik wil deze nacht in de straten verdwalen” van onze eigen Wannes Van de Velde uit “Home Sweet home”.

Kadril werkte samen met Marian Ponnet (Filmfestival Gent) ruim een jaar aan het samenstellen van dit programma “That’s all Folk !”. Het eerste concert in Gent, oktober 2008 kreeg een staande ovatie, de vonk uit de films was overgeslagen op het publiek. In 2009 ging Vlaanderens éérste folkrockband Kadril -aangevuld met een extra strijkerssectie en een harpiste- reeds op tournee, met Karla Verlie, Daithi Rua en Harlind Libbrecht als zangers.

KARLA VERLIE, zangeres bij de groepen Papillon, Orquesta Tanguedia en momenteel in het project Kommil Foo De Luxe, neemt de vrouwelijke vocals van deze productie voor haar rekening, met onder meer doorleefde interpretaties van het Luz Casalnummer “Piensa en mi” en van de muziek uit de film “Frida”.

De nummers met Spaanse en Franse teksten worden -wat het mannelijke aandeel betreft- gezongen door HARLIND LIBBRECHT, één van de “founding fathers” van Kadril.

DAITHI RUA is een Ierse zanger, muzikant en songwriter uit Shannonbridge. Hij is door ervaring en vele optredens in kleine en grote zalen beslagen en weet als “native speaker” de Engelstalige songs met alle nuances te vertolken en te bezielen precies alsof ze nooit eerder door Johnny Cash of Eddy Vedder werden gezongen…

Een programma voor wie zich graag laat meevoeren door film, voor wie zich graag laat meevoeren door muziek, voor wie zich graag laat meevoeren…

Van harte welkom!

Karla Verlie: zang
Daithi Rua: zang
Harlind Libbrecht: mandoline, dulcimers, zang
Peter Libbrecht: viool, mondharmonica, zang…
Bart De Cock: doedelzak, piano, accordeon…
Erwin Libbrecht: akoestische gitaar, zang…
Hans Quaghebeur: draailier, fluiten, accordeon…
Dirk Verhegge: gitaar, banjo…
Koen Dewaele: bas, contrabas…
Philip Mobers: drums, percussie
Gisela Cammaert: viool
Marijn Thissen: altviool
Hélène Viratelle: cello
Emma Coopman: harp