Trio Alfred den Ouden en Elles s'y promènent & Jean-François Vrod in 't Ey in Belsele

  • zondag 11 juli 2021 (16:00)

Trio Alfred den Ouden

Alfred den Ouden noemt zichzelf "een der laatste der Mohicanen", en is vast geen onbekende voor de Vlaamse folkliefhebber. Hij stond aan de wieg van het Dranouter Folk Festival en nam, naast eigen werk, muziek op met Wannes Van de Velde en Willem Vermandere.

Tegenwoordig speelt hij samen met de Franse doedelzakspeler en multi-instrumentalist Gérald Ryckeboer en draailierspeler Lode Bucsan een heel deel herwerkte nummers van zijn klassieker "Traditionele Volksmuziek Uit Frans-Vlaanderen" (1974). De nummers zijn opgenomen en uitgebracht op de plaat "Live".

Het trio staat alvast te popelen om deze plaat aan ons voor te stellen!

Elles s'y promènent & Jean-François Vrod

Wanneer een duo Waalse a capellazangeressen, die toevallig ook viool kunnen spelen, een Franse violist, die toevallig ook graag zingt, tegenkomt in een Waalse muziekacademie, zijn er al minstens drie goede redenen om samen mooie muziek te maken. Hun repertoire bestaat uit traditionele monofone en polyfone liedjes en vioolmuziek. Kortom: wereldmuziek!

Met de stemmen en violen, en omgekeerd, van Florence Laloy, Christine Lurquin en Jean-François Vrod.

Dit concert gaat door in de buitenlucht volgens de huidige coronamaatregelen.

Locatie:

Muziekclub 't Ey

Koutermolenstraat 6b

9111 Belsele

Prijs:

  • Leden €10
  • Niet-leden €13

Gezien de onzekerheid omwille van Corona, controleer je best altijd bij de organisator zelf of een activiteit wel doorgaat. Folk in Antwerpen organiseert zelf geen concerten, bals of cursussen, dus we zijn niet altijd onmiddellijk op de hoogte als een activiteit geannuleerd wordt.