John Doyle & Mick McAuley in 't Ey in Belsele

  • zondag 15 mei 2022 (16:00)

John Doyle uit Dublin is een levende legende in muziekland. Als gitarist, zanger, songwriter, componist, producer maakte hij naam en faam in het Ierse folkmilieu. Je mag hem gerust een "krachtpatser" noemen met zijn ritmisch gitaarspel. Je mag hem zonder twijfel ook een uniek, veelzijdig, innovatief en invloedrijk muzikant noemen. Een blik op zijn discografie én de lijst mensen waarmee hij samenwerkte onderstrepen dit ten overvloede. Noem veel van de grote namen in de Ierse muziek en je kan er donder op zeggen dat hij met hen samenwerkte. Liz Carroll, Eileen Ivers, Karan Casey, Solas, Michael Black, Mary Black, the trio of McCusker, McGoldrick and Doyle, The Teetotalers, Usher's Island ... een onversneden who's who in de Ierse muziek... als overzicht van de geweldige artiesten voor wie John Doyle's kenmerkende gitaargeluid, zang of songwriting op een bepaald moment essentieel is of was.

Over zijn kompaan Mick dan... Iedereen die als muzikant met Sting het podium deelde - zoals in de Broadway-productie "The Last Ship" - moet méér dan topklasse zijn... Mick McAuley is dat dan ook. Deze multi-instrumentalist uit Kilkenny is niet alleen meester in de accordeon, de melodeon, de concertina en de fluitjes, maar speelt daarnaast ook nog eens uitstekend gitaar. Hij is net als John een begenadigd componist en songwriter en toert al vele jaren de wereld rond, zowel op podia als in opnamestudio's als gastmuzikant of als bandlid. Hij is één van de oprichters van Solas en begeleidde menig groep en muzikant met zijn accordeon en concertina.

De twee kunnen het erg goed met elkaar vinden. Zowel persoonlijk als muzikaal vlak. Als de drukke agenda's het toelaten kriebelt en vonkt het weer en dan toeren ze weer samen, doorheen de VS, U.K., Duitsland, Scandinvië... Ze staan garant voor pure folk, speelvreugde en 'n muzikaal feest! Snelle tunes worden afgewisseld met indrukwekkende en ontroerende ballads waarin hun beider virtuoziteit grenzen verlegt. Recensenten en publiek zijn het erover eens: deze twee folkiconen klinken als een heel orkest. Een absoluut muzikaal hoogtepunt in 2022 dat niet in je agenda mag ontbreken.

https://www.johndoylemusic.com/ http://www.mickmcauley.com

Locatie:

Muziekclub 't Ey

Koutermolenstraat 6b, 9111 Belsele

Prijs:

Leden: € 15 / Niet-leden: € 18


Kalender

donderdag 1 juni 2023

vrijdag 2 juni 2023

zaterdag 3 juni 2023

zondag 4 juni 2023

vrijdag 9 juni 2023

zondag 11 juni 2023

woensdag 14 juni 2023

zondag 25 juni 2023

maandag 26 juni 2023