Jellyman’s Daughter in 't Ey in Belsele

  • vrijdag 3 juni 2022 (21:00)

Jellyman’s Daughter is een trio uit Edinburgh, Schotland dat bestaat uit Emily Kelly (vocals, gitaar en mandoline) en Graham Coe (vocals, cello, gitaar, mandoline en keyboards) en Jamie Francis (banjo). Hun muziek bevindt zich op het kruispunt van verschillende stijlen: folk, rock, soul en bluegrass. Inmiddels hebben ze vier albums en een EP op hun naam en toeren ze veelvuldig de wereld rond. De kenmerkende ritmische manier van cello spelen staat in mooi contrast tot de gelaagde melodieën van zang, gitaar en banjo.

Ze omarmen de UK-folk, zei het met de nodige Americana-accenten maar hun muziek is evengoed verwant aan pop, soul, klassiek of rock. Zelfs een Beatles-cover komt voorbij maar dat herken je vooral aan de tekst want zij geven er een geheel eigen invulling aan. The Jellyman's Daughter schuwt het experiment zeker niet en dat stralen ze ook uit. Hierbij maken ze volop gebruik van de wilde en emotionele klank van de cello, opzwepende gitaren en de lieftallig klinkende mandoline. Dit zorgt voor onverwachte klankkleuren en spanning in hun muziek.

Het duo heeft in de afgelopen jaren op diverse festivals gespeeld, prijzen in de wacht gesleept, zoals de Best Acoustic Act in the Scottish Alternative Music Awards.

“Fans of folk and Americana will be entranced by their music and gorgeous singing… spine-tingling” (The Daily Express)

“This is a stunning blend of acoustic instruments, sublime vocal harmonies and heartfelt songs, lifted still higher by fine supporting players and the ambience of the recording. Absolute delight from the first to the last moment.” (Northern Sky Magazine ⭑⭑⭑⭑⭑ Album of the Month)

Locatie:

Muziekclub 't Ey

Koutermolenstraat 6b, 9111 Belsele

Prijs:

Leden: € 12 / Niet-leden: € 15