Scheldefestival Lillo met o.a. Marc Hauman

  • zondag 3 oktober 2021 (11:00)

Muziek in de kerk - Havenmarkt

Betalende voorstellingen - voorverkoop en kassaverkoop

11 uur: Marc Hauman komt uit Temse, ook aan de oevers van de Schelde. De voorbije jaren was hij actief in tal van folkprojecten, en voordien werkte hij samen met Wannes Van de Velde. Samen met zijn groep brengt hij luisterfolk van de bovenste plank: vertelsels, poëtische overpeinzingen en luchtige observaties.

14 uur: Tangogroep Astor creëert samen met Patrick Riguelle een unieke mix van tango en Jacques Brel. Ze nemen je mee op een reis van het vlakke land naar Buenos Aires.

Natuurwandeling met gids - haventje

Gratis deelname - op voorhand tickets bestellen

11 uur en 14 uur (60 minuten): Natuurpunt gidst jong en oud door de waardevolle natuur van het Lillo-Potpolder en omgeving.

Smartlappen en Gazetten in het 'Stadhuis' - Havenmarkt

Gratis voorstellingen - op voorhand tickets bestellen

14 en 16 uur (60 minuten): Kris Dockx, de ‘burgemeester’ van Lillo, en zijn gezelschap nemen je mee op sleeptouw door het fort met een smartlappenvoorstelling die start in het 'Stadhuis' aan de Havenmarkt en eindigt in het Kruitmagazijn. Deze voorstelling barst van de humor en het gezelschap haalt letterlijk alles uit de kast: poppenspel, zang, gazettes chantants, trekzak, verhalen, halve leugens, hele waarheden en vooral emmers volkswijsheden. "We trappen op lange tenen, we trekken enkele blikken scrabeuze praat open,...maar boven alles vrijheid van meningsuiting en dat kan en mag niet beperkt worden... "

BIBmobiel aan de shelter - Vestingstraat

Gratis voorstellingen - vrije inloop

De kleine maar fijne BIBmobiel parkeert op een grasveldje..

14.30 en 16.30 uur (30 minuten): Stadsdichter Seckou komt er samen met saxofonist Erik Bogaerts een spetterend optreden voor alle leeftijden geven.

15:30 uur (45 minuten): Jeugdschrijfster Rani De Vadder, afkomstig uit Berendrecht, vertelt hoe ze als schrijfster begonnen is en leest voor uit haar nieuwe boek (voor kinderen van 9+).

Circustheater aan de shelter - Vestingstraat

Gratis voorstellingen - vrije inloop

15 en 17 uur (30 minuten): Orkest Bazar is een circusact met drie geweldige muzikanten. Of zijn het drie verbluffende circusartiesten die muziek maken? Acrobatie, humor, magie en veel interactie met het publiek.

Poldermuseum - Tolhuisstraat

Tickets (max 8 bezoekers per 20 minuten) via reservatie en aan de inkom van het museum: https://www.poldermuseum-lillo.be/openingsuren-en-tarieven/

Het Poldermuseum is van 12 tot 17 uur geopend in een totaal opgefriste opstelling en met de thematentoonstelling 'Polderdorpen door de lens van Hoelen'.

Molen De Eenhoorn - Scheldelaan

Gratis toegang - vrije inloop

De molenaars van De Eenhoorn ontvangen je van 9 tot 19 uur met veel enthousiasme aan de Scheldelaan.

Zelf op ontdekking - Tolhuisstraat

Ontdek op je eigen tempo alle bezienswaardigheden van Lillo-Fort. Het vertrekpunt is het infobord van Havenland bij de parking aan de Tolhuisstraat. Daar start de wandelroute van 2,5 km, die met een plompenblad uit het wapenschild van Lillo aangeduid is.

Nostalgische bus

1,5 euro per rit - op voorhand tickets bestellen

Ook dit jaar rij je met een van de oude bussen uit de 'Berendrechtse stelplaats' tussen deze 4 haltes: Zandvliet - hoek Zandvlietsedorpstraat/Zoutestraat, Berendrecht - Solftplaats, Berendrecht - Monnikenhofstraat/De Lijnhalte Viswater en Lillo - Scheldelaan.

  • Zandvliet richting Lillo, vertrek om: 10 - 12 - 14 - 16 - 18 uur
  • Lillo richting Zandvliet, vertrek om: 11 - 13 - 15 - 17 - 19 uur

Locatie:

Lillo


Kalender

zaterdag 16 december 2023

zondag 17 december 2023

zondag 24 december 2023