Baleynbal met Viorel in 't Ey in Belsele

  • vrijdag 27 januari 2023 (21:00)

Viorel heeft een passie voor balfolk: muziek, vooral gemaakt om te dansen, gebracht door folk-flandriens Hartwin Dhoore op diatonische accordeon en Jeroen Geerinck op akoestische gitaar. Als soloartiesten toerden ze al enkele jaren doorheen heel Europa, Viorel is nu een nieuwe "etappe " op hun muzikale reis.

Vanuit hun jarenlange vriendschap vonden ze inspiratie in elkaars volharding om ook in de uitdagende periode 2020-2021 nieuwe muziek te blijven maken. Spontaniteit en puurheid gaan voorop bij het samen musiceren. Met een gloednieuw repertoire, gaan ze een directe connectie aan met de dansers: op zoek naar de "kern van balfolk" volgens Viorel.

Hun debuut "Flandriens" bevat 11 originele balfolkmelodie├źn die de energie van hun live-optredens weerspiegelen. De nieuw gecomponeerde melodie├źn op dit album zijn het resultaat van co-schrijfsessies in het voorjaar van 2022. Een fris klinkende plaat van twee gepassioneerde muzikanten die hun stiel kennen.

Hoewel Viorel een geluid nastreeft dat dicht bij de akoestiek van hun instrumenten ligt, zorgen hun speelse arrangementen voor een subtiel kleurenspel.

web:

muzikanten:

  • Hartwin Dhoore: diatonische accordeon
  • Jeroen Geerinck: akoestische gitaar

Locatie:

Muziekclub 't Ey

Koutermolenstraat 6b, 9111 Belsele

Prijs:

Leden: €12 / Niet-leden: € 15