Stoomboot + Oltid Olsan in 't Ey in Belsele

  • zondag 5 februari 2023 (16:00)

Stoomboot

Kleine liedjes in het Nederlands

Een kruising tussen de kleine prins en een doe-het-zelfzaak, Belpop expert Jan Delvaux omschrijft zo Niels ‘Stoomboot’ Boutsen. Met een zachte stem en een gitaar vertelt Stoomboot in alle eenvoud de verhalen die door zijn hoofd varen. En dat dus al tien jaar: tijd voor een gepast feest. Na vier platen, een MIA-nominatie, samenwerkingen met Kommil Foo en Raymond Van Het Groenewoud, uitstapjes naar de wondere wereld van de jazz, podcasts en het franse chanson, keert Stoomboot terug naar de essentie: een stem, een gitaar en een hoop verhalen. En dat doet hij niet toevallig in AB. In december 2011 won Stoomboot er de Nekkawedstrijd, het officiële startschot van zijn carrière. Na tien jaar keert hij terug om zijn vijfde plaat live mét publiek in te blikken.

Hij neemt je mee door tien jaar carrière: hoe hij ooit nummers leerde schrijven omdat hij dacht dat hij zo aan een lief zou geraken, hoe hij trouwde met de liefde van zijn leven, hoe zij uitviel met een burn-out en de moeder van zijn kind werd, en hoe hij de meest uiteenlopende jobs beoefende om te weten te komen dat hij toch het liefst muzikant is.

https://www.stoomboot.be/


Oltid Olsan

West-Vlaamse Indiepop met een vleugje Americana

Oltid Olsan is de creatieve uitlaatklep van producer/gitarist Ward Snauwaert en singer-songwriter An-Sofie Noppe. Een blend van 2 West-Vlaamse dialecten, Brugs en Watous, gerijpt in de velden van Nevele.An-Sofie staat al enkele jaren als frontvrouw op de planken met haar solowerk. Na het succes van haar debuutplaat “Wij Blijven Hier”, waarmee ze live langs o.a. Festival Dranouter, Gentse Feesten en Boterhammen in het Park (AB) trok, keerde de Nederlandstalige singer-songwriter terug naar haar West-Vlaamse roots. Ward draait al geruime tijd mee als producer/gitarist en sound designer. Hij werkte ondermeer samen met Berlaen, Shtevil, Born Crain, Stoomboot, Senne Guns, Raf Walschaerts,…. Live is hij vooral aan het werk te zien als 1/3 van Berlaen Trio.

https://www.oltidolsan.be/

Locatie:

Muziekclub 't Ey

Koutermolenstraat 6b, 9111 Belsele

Prijs:

Leden: €15 / Niet-leden: € 18