Terrafolk Violin Duo in 't Ey in Belsele

  • vrijdag 24 februari 2023 (21:00)

Fiddlers on the Move

Voor de achtste keer presenteert Wouter Vandenabeele zijn ‘Fiddlers on the Move’ vioolfestival. Met als uitvalsbasis Muziekcentrum De Centrale in Gent worden de steevast fantastische violisten uitgestuurd naar een heleboel kleinere muziekpodia. In onze muziekclub hebt u de kans om deze avond Bojan Cvetrežnik & Barja Drnovšek aan het werk te zien. Ze zijn beiden lid van de internationaal gewaardeerde Sloveense band 'Terrafolk' (BBC world music award).

Bojan was solist altviolist bij de Sloveense Nationale Opera en solist violist bij Cirque du Soleil. Hij werkte als docent klassieke altviool en kamermuziek aan het conservatorium in Maribor en als mentor voor jazzimprovisatie aan de muziekacademie in Ljubljana. Hij richtte vele internationaal gevestigde bands op zoals 'Terrafolk' en 'Symbolic Orchestra'.

Al reizend willen Bojan en Barja graag verschillende 'viooltalen' leren. Hun muziek is een zoektocht naar de raakpunten tussen die verschillende muziekwerelden. Een goed contact met het live publiek, vooral in kleine zalen, is voor hen erg belangrijk. Ze zijn tevens gedreven docenten die hun expertise wil delen. Om dit te doen, creëerden ze Godalkanje, een educatief platform voor traditionele viool en geïmproviseerde muziek waar ze studenten op hoog niveau viool leren spelen in verschillende stijlen. Als de 'Slovenian Fiddle Gang' gaven ze samen met hun studenten concerten in 6 Europese landen. Bojan en Barja geven regelmatig workshops op muziekscholen, festivals en conferenties in Slovenië en Europa.

Hun levensdoel is om de beste aspecten van vioolspel uit de klassieke, folk- en jazztradities samen te brengen en dit doen ze op een uiterst virtuoze manier!

web:

  • www.bojancvetreznik.com
  • www.godalkanje.org
  • www.terrafolk.org

Locatie:

Muziekclub 't Ey

Koutermolenstraat 6b, 9111 Belsele

Prijs:

Leden: €12 / Niet-leden: € 15