Seth Lakeman in 't Ey in Belsele

  • zaterdag 25 februari 2023 (21:00)

Seth Lakeman is een Engelse folkzanger, songwriter en multi-instrumentalist uit Devon. Hij begon op te treden met zijn broers Sean en Sam. De broers vormden vervolgens de groep Equation met de zangeressen Kathryn Roberts en Kate Rusby. Daarna verscheen Seth met Sam op het debuutalbum van Cara Dillon, Sam's vrouw. Zijn eerste soloalbum "The Punch Bowl" bracht hij uit in 2002. Ondertussen is Seth een charismatische figuur geworden in de Engelse folkscene.

In 2005 werd Seth Lakeman genomineerd voor de Mercury Music Prize voor zijn album "Kitty Jay". In 2007 won hij de prijzen voor Zanger van het Jaar en Beste Album bij de BBC Radio 2 Folk Awards.

Hij baseert zijn songs op folkloristische verhalen of op een (maatschappij)kritische noot, maar hij trekt vooral de aandacht met zijn loepzuivere stem en zijn frivool-virtuoos vioolspel.. Een aanstekelijk enthousiasme en een ongelooflijke overtuigingskracht vormen de motor van een ontketend podiumbeest dat bij momenten balanceert tussen Richard Thompson en Luka Bloom.

Seth Lakemans belangrijkste instrumenten zijn viool, tenorgitaar, banjo en altviool. Het concert in onze feyne muziekclub brengt Seth als duo...

https://www.sethlakeman.co.uk/

Locatie:

Muziekclub 't Ey

Koutermolenstraat 6b, 9111 Belsele

Prijs:

Leden: €12 / Niet-leden: € 15