Winterdans: Balfolk met Sophie Cavez en Cardboard Cabin in Bornem

  • donderdag 23 november 2023 (19:00)

De wortels van de balfolk gaan terug naar de dansen die op bruiloften en dorpsfeesten in heel Europa werden gedanst. Ongeveer twintig jaar geleden kende de balfolk een revival en nu is het een springlevende, internationale scène. Tijdens deze avond doe je mee met groepsdansen, zoals jigs, tovercirkels, an dro’s en hanter dro’s of nodig je iemand uit voor een wals, polka, schottische of mazurka. Beginners zijn snel mee met de basispassen en –figuren en gevorderden variëren en improviseren er op los.

Sophie Cavez speelt diatonische accordeon en is een bekende naam in de wereld van de balfolk, als lid van onder andere Dazibao, Urban Trad, KV Express en Duo Montanaro Cavez. Vanavond brengt ze vooral eigen composities. Maak kennis met haar geniaal accordeonspel: een onweerstaanbare combinatie van kracht, charme en gevoeligheid.

Cardboard Cabin bestormt sinds kort de Vlaamse balfolkpodia. De jonge, beloftevolle band bestaat uit Jeroen Werbrouck (accordeon), Flor Delombaerde (contrabas), Tim Orroi (slagwerk) en Thomas Clerbout (sopraansax). Samen brengen ze zelfgeschreven nummers, van intieme momenten tot stevige powerfolk. Het is de eerste avond in de spiegeltent en gaat het dak er gegarandeerd al af!

Hou je van balfolk? Kom dan zeker ook dansen op vrijdag 1 december, met Airboxes en Loogaroo!

Programma

  • 18.30 uur: deuren en bar open
  • 19 uur: initiatie door Cindy Jans
  • 20 uur: Sophie Cavez
  • 22 uur: Cardboard Cabin

In de Spiegeltent naast kasteel d'Ursel.

Locatie:

In de Spiegeltent naast kasteel d'Ursel

Wolfgang d'Urselstraat 9, 2880 Bornem

Prijs:

€ 15,00