Winterdans: Balfolk met Airboxes en Loogaroo in Bornem

  • vrijdag 1 december 2023 (19:00)

De wortels van de balfolk gaan terug naar de dansen die op bruiloften en dorpsfeesten in heel Europa werden gedanst. Ongeveer twintig jaar geleden kende de balfolk een revival en nu is het een springlevende, internationale scène. Tijdens deze avond doe je mee met groepsdansen, zoals jigs, tovercirkels, an dro’s en hanter dro’s of nodig je iemand uit voor een wals, polka, schottische of mazurka. Beginners zijn snel mee met de basispassen en –figuren en gevorderden variëren en improviseren er op los.

Airboxes bestaat uit Bert Leemans (chromatisch accordeon) en Guus Herremans (diatonisch accordeon). Intieme solo’s wisselen af met krachtig samenspel. Ze nemen je mee langs inventieve begeleidingen en aantrekkelijke melodielijnen, met veel ruimte voor variatie en improvisatie. Twee mannen, twee accordeons, e´e´n verhaal.

Loogaroo, dat zijn Pablo Golder (diatonische accordeon) en Florian De Schepper (akoestische gitaar). Hoewel de ene afstudeerde aan het conservatorium en de andere louter op het gehoor speelt, versmelten de wilde accordeonmelodieën en verrassende gitaarakkoorden tot één geheel. Hun muziek is boeiend, geraffineerd en krachtig tegelijk, tenger en teder, maar vooral: ze getuigt van bijzonder veel vakmanschap.

Locatie:

Kasteel d'Ursel

Wolfgang d'Urselstraat 9, 2880 Bornem

Prijs:

€ 15,00