Dansworkshop Branle béarnais & Rondeau en chaîne in Mechelen

  • zaterdag 23 maart 2024 (13:15 tot 18:15)

Rondeau en chaîne uit Gascogne

Branle béarnais (= Branle d'Ossau) : Ja inderdaad, dat is die kettingdans die zo makkelijk lijkt op bals en als je dan meedoet, besef je dat die toch niet zo simpel is. Een mooie uitdaging voor (half)gevorderde dansers! Met variaties, en alles erop en eraan!

Voor beide dansen is er gelijktijdig/parallel :

Aanleren van de basispas voor zij die de dansen nog niet kennen 
Opfrissing/inoefenen en variaties voor zij die de dansen al eens geleerd hebben

Tijdens deze stage worden de basispas en de variaties van de branle béarnais (ook wel branle de la Vallée d'Ossau genoemd) aangeleerd, zodat de 2 doelpublieken constant uitdagingen op hun niveau voorgeschoteld krijgen. Gelijklopend met de uitleg van de basispas zal Daniel ritmische en andere variaties voorstellen voor de ervaren dansers, eerst makkelijke, en daarna steeds moeilijkere: tegentijden in verschillende combinaties, padam, andere verplaatsingen, stijlvarianten…

Als je deze dans nog niet kent, is het doel van deze stage om de basispas goed te beheersen, met eventueel enkele makkelijke varianten. Dansers die de basispas al kennen, kunnen zich ondertussen focussen op de moeilijke variaties.

Over de branle béarnais = branle de la vallée d'Ossau (tekst: Corbefin Marsac)

De branle béarnais (ook wel branle de la Vallée d'Ossau genoemd), die verwant is met de branles uit de Renaissance, werd tot op het einde van de 19de eeuw in een open kettingvorm gedanst in de vallei van de Ossau (Béarnstreek, in de Pyreneën). De cadans die het tempo van de dans ritmeert laat de beweging toe zich te ontwikkelen tot een hangend, bijna zwevend resultaat.

Locatie:

Wijkhuis Arsenaal

Hamerstraat 21-25

2800 Mechelen

Prijs:

  • Normaal tarief 45,00€
  • Kortingstarief voor al wie niet werkt 35,00€
  • Sociaal tarief 20,00€
  • Fair trade tarief 55,00€
  • Compensatie 0,00€