Kalmthoutse Folkstage

maandag 1/08/2016totvrijdag 5/08/2016

De folkstage staat voor vijf dagen volop samen volksmuziek maken en dansen. Er is een gezellige en kleinschalige sfeer, er zijn steengoede concerten, bruisende bals en vriendschapsbanden voor het leven.

In 2004 organiseerden Gunter Bauweraerts en zijn familie voor het eerst een Kalmthoutse Folkstage. Deze stage in het landelijke Nieuwmoer groeide algauw uit tot een vaste waarde in het folklandschap. Na het onverwachte overlijden van Gunter in 2008 werd besloten de stage enkele jaren niet te organiseren. Vanuit de goede herinneringen aan Gunter en zijn stage hebben we de draad in 2012 weer opgepikt met een nieuwe ploeg. Het was meteen een succes!

Vijf dagen lang komen kinderen, jongeren en volwassenen samen in Nieuwmoer om een instrument te (leren) bespelen. Tussendoor is er volop tijd om samen muziek te maken, te spelen, te lachen, nieuwe vrienden te maken en met oude bij te praten in de zon of bij het kampvuur en zo veel meer. Deelnemers kunnen ter plaatste blijven slapen in tenten of caravans.

Inschrijven kan vanaf maandag 28 maart 2016 om 19u.

Meer info: http://www.folkstage.be

Workhops:
Doedelzak: Olle Geris
Draailier: Hans Quaghebeur
Gitaar: Philip Masure
Samenspel: Pieterjan Van Kerckhoven
Samenzang: Jorunn Bauweraerts
Trekzak: Jeroen Laureyssens
Trekzak gevorderden: Jonathan De Neck
Viool: Aurélie Dorzée


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.