Kalmthoutse Folkstage

7 april 2016

De folkstage staat voor vijf dagen volop samen volksmuziek maken en dansen. Er is een gezellige en kleinschalige sfeer, er zijn steengoede concerten, bruisende bals en vriendschapsbanden voor het leven.

In 2004 organiseerden Gunter Bauweraerts en zijn familie voor het eerst een Kalmthoutse Folkstage. Deze stage in het landelijke Nieuwmoer groeide algauw uit tot een vaste waarde in het folklandschap. Na het onverwachte overlijden van Gunter in 2008 werd besloten de stage enkele jaren niet te organiseren. Vanuit de goede herinneringen aan Gunter en zijn stage hebben we de draad in 2012 weer opgepikt met een nieuwe ploeg. Het was meteen een succes!

Vijf dagen lang komen kinderen, jongeren en volwassenen samen in Nieuwmoer om een instrument te (leren) bespelen. Tussendoor is er volop tijd om samen muziek te maken, te spelen, te lachen, nieuwe vrienden te maken en met oude bij te praten in de zon of bij het kampvuur en zo veel meer. Deelnemers kunnen ter plaatste blijven slapen in tenten of caravans.

Inschrijven kan vanaf maandag 28 maart 2016 om 19u.

Meer info: http://www.folkstage.be

Workhops:
Doedelzak: Olle Geris
Draailier: Hans Quaghebeur
Gitaar: Philip Masure
Samenspel: Pieterjan Van Kerckhoven
Samenzang: Jorunn Bauweraerts
Trekzak: Jeroen Laureyssens
Trekzak gevorderden: Jonathan De Neck
Viool: Aurélie Dorzée


Kalmthoutse Folkstage

28 februari 2014

Na een succesvolle tweede editie vorig jaar, gaat de Kalmthoutse Folkstage ook deze zomer weer door! Ze vindt plaats in Nieuwmoer in de eerste week van augustus, van 4 tot 8 augustus.

In 2004 richtten Gunter Bauweraerts en zijn familie voor het eerst een folkstage in. Deze stage in het landelijke Nieuwmoer groeide algauw uit tot een vaste waarde in het folklandschap. Na het onverwachte overlijden van Gunter in 2008 werd besloten de stage enkele jaren niet te organiseren. In de twee geslaagde voorgaande edities was het enthousiasme van de deelnemers voor ons een duidelijk signaal: dit jaar opnieuw, en nog beter!

Vijf dagen lang komen jongeren en volwassenen samen in Nieuwmoer om een instrument te (leren) bespelen. We bieden diverse workshops aan: gitaar, viool, zang, diatonische accordeon, doedelzak, draailier en samenspel. Elke avond staan er concerten en bals op het programma. Tussendoor is er volop tijd om samen muziek te maken, te spelen, te lachen, nieuwe vrienden te maken en met oude bij te praten in de zon of bij het kampvuur en zo veel meer. Deelnemers kunnen ter plaatste blijven slapen in eigen tenten of caravans.

Door het succes van de trekzakstages hebben we ervoor gekozen om de niveaus duidelijker te omlijnen. Deelnemers hebben nu de keuze uit 3 niveaus : beginners, gevorderden en een masterclass.

Ook nieuw dit jaar is een opsplitsing van leerkrachten binnen sommige stages. Voor de zangstage en bij trekzak-gevorderden krijgen de deelnemers les van 2 verschillende muzikanten. We hopen dat dit voor de deelnemers verrijkend kan zijn.

We mogen volgende fantastische muzikanten verwelkomen:
Diatonische accordeon:
– beginners met Pascale Rubens (Naragonia, Musaraigne, …)
– gevorderden: de eerste 2 dagen met Jonathan De Neck (Diab Quintet, Dazibao, Knopf Quartet, …) en de laatste 3 dagen met Didier Laloy (TREF, S-TRES, Ialma, …)
– masterclass met Aurélien Claranbaux (Zef, Duo Absynthe, Jeff Caresse, …)
Doedelzak met Toon Van Mierlo (Naragonia, Hot Griselda, Floes, Embrun, Fluxus, …)
Draailier met Harald Bauweraerts (Embrun, Laïs, …)
Gitaar met Jonas De Meester (King Dalton, Les Bandits de Belleville, …)
Samenspel met Wouter Vandenabeele (Olla Vogala, Ambrozijn, GFVP, …)
Viool met Dirk Naessens (Urban Trad, …)
Zang: de eerste 2 dagen met N’Faly Kouyaté (Afro Celt Sound System) en de laatste 3 dagen met Jorunn Bauweraerts (Laïs, King Dalton, …)

Inschrijven kan via onze website op http://www.folkstage.be/inschrijving

Voor meer info kan je terecht op http://www.folkstage.be of http://www.facebook.com/folkstage


Kalmthoutse Folkstage

3 januari 2012

De Kalmthoutse Folkstage is terug! De folkstage staat voor vijf dagen volop samen volksmuziek maken en dansen. Wie ooit de vorige edities meemaakte, herinnert zich vast de gezellige en kleinschalige sfeer, de steengoede concerten, bruisende bals en vriendschapsbanden voor het leven.

Lees meer »