Katastroof in Belsele

6 maart 2015

Jawel de enige echte Katastroof komt naar ’t Café !

Gratis inkom !
vrijdag 27 maart om 21:00
’t Café, Valk 24, 9111 Belsele

Katastroof ontstond in het najaar van het gezegende jaar 1977. Elvis was juist gestorven en Rubens was 400 jaar eerder geboren. De bedoeling was een éénmalig folk- en kleinkunstprogramma in elkaar te steken, maar door een speling van het noodlot bleven de jongens aan elkaar hangen en noemden zich Katastroof. En zo bracht het ene obscure optreden het andere mee. In die dagen werd er meestal voor de pinten opgetreden. Het was de tijd van de kroegentochten en de nachtelijke omzwervingen in ondergronds Antwerpen.

Een avondvullend programma met eigen liedjes in het Antwerps dialect, geïnspireerd op het caféleven, de seksuele gewoonten en zeden van de mens, paters en pastoors volgde nog geen half jaar later. Maar de eigenlijke doorbraak kwam toen de groep zich door een platenproducer liet strikken en de eerste elpee “Stront aan de knikker” uit de persen rolde, waarvan natuurlijk nooit één noot op de gevestigde radiostations werd gespeeld. En toch werd Katastroof een begrip.

Vanuit de Koekestad zwierven zij uit over alle chiro-lokalen en parochiezalen van Vlaanderen, bleven zij de jeugd “inspireren” en de verontruste ouders shockeren. En dit al 29 jaren lang, ondanks enkele noodzakelijke personeelswisselingen. De huidige bezetting is gevormd rond Jos Smos, Zjuul Krapuul en Stef Bef.