Kerkconcert met Tri Viocal, Jonas Meersmans en Joke Van Tilborg in Viersel

8 januari 2019

Zo een mooie kerk met een geweldig akoestiek, wat een eer dat wij onze muziek ten gehore mogen brengen!
Vrije bijdrage voor de muzikanten.
Graag reserveren via moc.l1610794487iamg@1610794487lacoi1610794487virt1610794487

Optreden van Jonas Meersmans, Tri Viocal (Anke, Nikki en Jennik Verlinden) en Joke van Tilborg

JONAS MEERSMANS

Strelend maar ongepolijst, verfijnd in subtiele eenvoud, zo speelt Jonas Meersmans akoestische gitaar. Hij creeert intimistische, uitgesponnen klanklandschappen van de Mississippi Delta-moerassen tot de broeierige oevers van de Ganges. Technisch boeiend, zonder de essentie van compositie te verloochenen, als een begeleiding van een nog niet geschreven filmscript.

Na zijn wondermooie debuutplaat ‘Monnift I’ konden we alleen maar uitkijken naar het vervolg.
In september verscheen er ‘Monnift II’ en uiteraard oversteeg deze plaat alle verwachtingen. Buiten Jonas zijn ontroerende gitaarpartijen worden we ook verrast door de breekbare viool van Nikki Verlinden en de Franse hoorn van Tinne Dehertefelt.
Een ontzettend mooie opvolger van ‘Monnift I’

TRI VIOCAL

2 zussen en een broer die opgroeiden in het idyllische dorpje Viersel. Zij vonden elkaar nog meer door hun passie voor muziek.

JOKE VAN TIlBORG

Fantastische virtuoze violiste zal enige werken uit haar repertoire brengen, zowel solo als met begeleiding van haar verloofde Jennik Verlinden op gitaar.

JOKE VAN TILBORG kreeg haar eerste vioolles toen ze zeven jaar oud was van een Hongaarse leraar PÁL SZOMORA. Op haar vijftien ontfermde OTTO DEROLEZ (concertmeester van het Brussels Philharmonic) zich over haar. Aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen kreeg ze les van de Russische docente TATIANA SAMOUIL, laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd, en assistente KATELIJNE VINEROYE.
Joke volgde masterclasses in binnen- en buitenland bij violisten als Sakari Tepponen, Ning Kam, Sarah Nemtanu, Alissa Margulis, Peter Manning, Anton Steck, Jan Talich en Dora Schwarzberg. Ze mocht reeds verschillende keren optreden als soliste bij een orkest. Daarnaast deed ze heel wat ervaring op in de Vlaamse Opera en projecten als de Orkestacademie en de International Orchestra Institute Attergau (een samenwerking met de Wiener Philharmoniker).
Momenteel staat ze regelmatig op podium als soliste en met haar groep LES VIOLETTES

Dank aan MAGIS te Viersel en plantencentrum LEO NAGELS

Vrije bijdrage
Reserveren via moc.l1610794487iamg@1610794487lacoi1610794487virt1610794487

Sint Willibrorduskerk, Beemdstraat 1 te Viersel