Kerstconcert i.s.m. d’Academie podium in de kerk van Belsele

5 november 2019

Kerstconcert i.s.m. d’Academie podium
Samen met d’Academie podium en haar folkafdeling presenteren we een uniek Kerstconcert. En neen, wees gerust, geen Kerstconcert zoals er zovele zijn…

Opnieuw kwam Elly Aerden met een fantastisch voorstel op de proppen. Hou je even vast… Het wordt een samenwerking tussen de muziekacademies van Lebbeke, Sint-Niklaas, Bornem en Sint-Lambrechts-Woluwe en tussen de afdelingen ‘Oude Muziek’ en ‘Folk’ van die verschillende scholen.

Wie staat er allemaal op het podium?
De blokfluitisten o.l.v Joris Van Goethem, de gambisten o.l.v. Pieter van de Veire, de doedelzakspelers o.l.v. Bart Van Troyen, de folkzangers o.l.v. Elly Aerden en de luitspelers o.l.v. Jurgen De Bruyn.

Het wordt dus duidelijk iets anders dan ‘Stille Nacht, heilige nacht’, de ‘Jingle bells’ en de ‘Mull of Kintyres’… In de vele culturen van Europa werd de oeroude muziek ook na de kerstening opgenomen in het Kerstverhaal. Uit die rijke tradities, van de middeleeuwen tot pakweg 1750, wordt gekozen. De liederen bezingen het kerstverhaal in verschillende talen als het Frans, Engels, Latijn en uiteraard ook Nederlands. De aandachtige lezer noteerde reeds een hele resem leerkrachten om ‘U’ tegen te zeggen?

Joris Van Goethem kennen we van het Flanders Recorder Quartet en is een internationaal erkend blokfluitist. Pieter van de Veire is eveneens een internationaal gerenommeerde muzikant en is naast gambist ook contrabassist en werkte reeds samen met Dez Mona. Bart Van Troyen? Deze vermaarde doedelzakspeler is ook meester op de barokmusette (Bourdon Collectief). Jurgen De Bruyn werkte met o.a. het Huelgas Ensemble, Zefiro Torna, de Vlaamse Opera, … En tenslotte Elly Aerden en haar collega Jan Van Rossem… Deze twee enthousiaste zanger weten de leerkrachten en leerlingen mee te nemen in een bijzonder project… Wees er bij!

Inkom leden € 7 / niet-leden € 10
Reserveer via de reserveerknop.

Deuren open om 19u

Opgelet: dit concert heeft plaats in de Sint-Andreas en Ghislenuskerk van Belsele. Het is een zittend concert met ongenummerde plaatsen.

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1611226636nyks@1611226636yet1611226636
http://www.tey.be