Kleztory (klezmer) in Deurne

woensdag 20/01/2010
20:30

Frans, Canadees en Russisch, en toch hebben de vijf artiesten van Kleztory één passie gemeen: klezmer-muziek. Typisch joodse muziek, maar ze halen ook inspiratie uit de hedendaagse, populaire muziek en combineren het vlotjes met hun eigenzinnige muzikale woordenschat. Met gitaar, basgitaar, klarinet, viool en accordeon in de hand beloven ze een vrolijke bezetting. Het mag dan wel bruiloftsmuziek zijn, de melodieën klinken zowel opgewekt als melancholisch. Net als lachen met tranen.

Hoewel Kleztory optreedt als klezmer-groepje hebben de bandleden elk een verschillende achtergrond. De ene hield zich bezig met klassieke muziek, de andere koos voor jazz, een andere was geïnteresseerd in gitaar en drum. Toch waren deze genres niet voldoende voor hen. Ze keerden terug naar hun roots en kozen voor klezmer met een modern tintje. Zowel de bandleden als hun muziek zijn een mix van verschillen in cultuur, muziek en smaak. Samen met elkaars talenten zorgen ze voor een optreden vol emotie en klasse. Een knap staaltje uniek en authentiek talent.

CC Deurne, Frans Messingstraat 36, 2100 Deurne
Reservatiegegevens:
woensdag 20 januari 2010 – 20.30 uur
12 – 10 – 9 euro

Tel: 03 360 85 50


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.