Kris De Bruyne Trio in Merksem

zaterdag 24/02/2018
20:15

Zijn mooiste liefdesliedjes

Kris De Bruyne, Gijs Hollebosch en Yves Meersschaert zochten uit tweehonderdtachtig songs van Kris naar zijn vergeten liefdesliedjes die de fans na de concerten bleven vragen. Die verloren schat van songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte. Kris wou en zou die parels graag terug oppikken, naast enkele hits uiteraard.

Gijs, Yves & Kris – ook al zijn ze maar met zijn drieën – toveren hun magische ‘sound’ te voorschijn die je letterlijk nog nooit hebt gehoord. Ze wisselen hun muzikale poëzie, oor voor het detail en kracht uit, met als prachtig resultaat: liefde en blues, amore e dolore in ‘Zijn mooiste liefdesliedjes’.

Gijs Hollebosch ruilde op zijn zestiende zijn viool voor een elektrische gitaar. En dan viel hij voor een heel verscheiden “arsenaal” akoestische snaarinstrumenten. Vandaar uit begon hij zich te specialiseren in verschillende muziekgenres waar hij zijn meesterschap in bluegrass, folk en blues etaleerde en veel gevraagde podium- en studiomuzikant werd. Gijs werkte zowel op het podium als in studio-opnamen met o.a. Olla Vogala, Nils De Caster, HT Roberts, Neeka, Les Guitares Magiques en hij speelde met Kris & zijn band op de Radio 1 Sessies in TRIX, Antwerpen (2015). Daarvan is de live dubbel-cd ‘In levende lijve’ de pakkende weergave.

Ook Yves Meersschaert is een uitermate begaafde multi-instrumentalist. Hij speelt piano vanaf zijn zevende en excelleert op de toetsen. In 1999 bracht hij zijn eerste solo-album ‘Mon Paradis’ uit. Hij maakte naam met ‘Derek & Vis’ en ‘Citron Bleu’, is een veel gevraagde arrangeur van koper- en strijkersmuziek, is componist/dirigent en in zijn eigen opnamestudio een ingenieuze producer voor o.a. Kris & vele andere beroemde collega’s. Yves leidt en schrijft voor zijn eigen band Le Grand Bateau en is al vele jaren de huiscomponist van Ultima Thule.

Gijs Hollebosch : lapsteel, mandoline, resonatorgitaar, elektrische en akoestische gitaar, dobro en slide, bottleneck en backing vocals
Yves Meersschaert : piano, Hammond, accordeon, keys en bass
Kris De Bruyne: akoestische en elektrische gitaar, zang, mondharmonica, piano en snare

za 24 feb 2018 – 20.15 uur

Kassa: 12 euro
VVK: 10 euro
Kansentarief: 2 euro

locatie
cultuurcentrum Merksem
Merksemdok
Emiel Lemineurstraat 72
2170 Merksem

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.