Lankum (IE) in Beveren

donderdag 21/02/2019
20:00

Het uit Dublin afkomstige kwartet Lankum (voorheen Lynched) moet je gehoord hebben. Hun muzikale universum gaat van folk met flarden punk, over dance tunes met een stevige scheut Ierse humor tot a cappella ballads. De groep beroept zich op eeuwenoude tradities, maar laat die anno 2018 tegelijk hedendaags klinken. Hun instrumentarium (doedelzak, concertina, fiddle,…) combineren ze met vocale meerstemmigheid.

Het gaat snel: ze waren te gast bij ‘Later… with Jools Holland’, hun tweede album ‘Between the Earth and Sky’ werd getekend op het alternatieve rocklabel Rough Trade en voor de BBC Folk Awards 2018 haalden ze zowaar drie nominaties binnen: Best Group, Best Album en Best Original Track. De Standaard bekroonde hun album met maar liefst 5 sterren: “Een jong kwartet dat beschouwd wordt als de beste Ierse band in dertig jaar (…). Het zijn rauwe, doordringende stemmen die recht naar de ziel gaan. Zijn de middelen oud, dan is het gebruik ervan eigentijdser. (…) Aangrijpend sterk.”

Waar
CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info
https://www.tervesten.be/muziek/lankum-ie

Met: Ian Lynch, Daragh Lynch, Cormac MacDiarmada, Radie Peat

Links
http://www.lankumdublin.com


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.