Las Lloronas in het Zuiderpershuis ***GEANNULEERD***

31 januari 2020

Sura Solomon (BE, USA) en Amber in ‘t Veld (ES, NL) zijn begonnen door muziek te maken in de straten van Brussel in December 2017, en zo hebben ze het duo Las Lloronas gevormd (De Huilers). Als straatmuzikanten hebben ze in een paar weken een uitgebreid repertoir opgebouwd dat met veel enthousiasme word ontvangen. Geïnspireerd door artiesten zoals Lhasa de Sela, Noname, Billy Holliday en Devendra Banhart, en wereldmuziek (vooral folk and blues), zijn zij hun eigen liederen gaan schrijven. Hun muziek (accordeon, gitaar en zang) brengt een intieme en feministische poëzie tot leven die de zowel de eigenheid als de identiteit van deze jonge vrouwen benadrukt. In hun melodieën en opvoeringen laten Las Lloronas hun krachtige en kwetsbare echtheid zien.

In mei 2018 namen ze hun eerste EP op, getiteld ‘take space’. Het duo heeft veel uitnodigingen gekregen om op te treden op verschillende podia en kleine festivals in zowel België als Nederland. In September 2018 kregen ze de kans om de openingsact te spelen voor de bekende Argentijnse band Perota Chingo in Amsterdam en Brussel. Dit optreden, in het Théâtre Molière, heeft geleid tot meer zichtbaarheid en steun voor dit groeiende project. Sindsdien toerden ze in Frankrijk en Spanje, en verschenen ze in een TV reportage van BRUZZ. Ze hebben recentelijk nieuwe studio opnames gemaakt om hun laatste nummers te presenteren, en dit met een uitgebreide talentvolle band (contrabas, percussie en saxofoon). Ook verschenen ze onlangs in het radio programma van RTBF ‘le monde est un village’. Momenteel zijn ze druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers om zodoende een volledig album op te nemen in het najaar (2019).

Het duo, Las Lloronas kan dan ook met veel trots terugkijken naar een succesvol en leerrijk jaar en verheugt zich erop om met veel enthousiasme en toewijding verder te groeien en hun stem te laten horen.

Meer info:
https://www.zuiderpershuis.be/nl/agenda/lloronas_20?date=20200520

Home