Le Trio Perdu op de Luchtbal (om 14u)

donderdag 24/11/2011
14:00

Le Trio Perdu neemt u mee op zeereis van en naar de Nieuwe Wereld. Dit is het verhaal van de volksverhuizer die hoopvol reist naar iets nieuws. Een verhaal over de schoonheid van muzikale sporen die een volksverhuizing achterlaat.

Met dit programma neemt Le Trio Perdu je mee op zeereis van en naar de Nieuwe Wereld. Het hart van dit programma is het verhaal van de volksverhuizer die afscheid neemt van al het bekende en hoopvol reist naar iets nieuws.

Toen Kevin een tijd in Engeland en Spanje woonde, ervoer hij de complexiteit van emigratie en het leven in een nieuwe (culturele) omgeving aan den lijve. Van daaruit groeide zijn belangstelling voor zowel de persoonlijke verhalen die elke ‘migrant’ met zich meeneemt als de politieke en culturele context waarbinnen dat gebeurt. De opening van het MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen maakt dit programma bijzonder actueel.

Hij ontdekte hoe mooi de muzikale sporen zijn die volksverhuizing in culturen achterlaat. Bekend zijn de Ierse liederen n.a.v. de grote oversteek naar Amerika, maar ook het Joodse, Griekse, Oost-Europese en zelfs Vlaamse repertoire is ongemeen boeiend.

Kevin Van Staeyen
Deze Antwerpse violist is geen onbekende in het muzikantenmilieu. Hij speelde al met talloze muzikanten in binnen- en buitenland, van Harry Belafonte, Luka Bloom tot Jan de Smet (Nieuwe Snaar), Myriam Fuchs, Eric Baranyanka, David Davidse, Klaas Verplancken, Jean Bosco Safari, Katastroof, Veerle Baetens, Marc Coessens, Wanda Joosten, Rob Vanoudenhoven en vele anderen.

Jokke Schreurs
Jokke is eigenlijk afkomstig uit ‘de Limburg’, maar woont al jaren in Antwerpen. Een immigrant dus… Bijna Antwerpenaar geworden, is hij de ervaringsdeskundige nummer één om deze muziek te vertolken. Jokke speelt tegenwoordig voornamelijk met Le Trio Perdu en met R.U.M. in binnen- en buitenland. Het is moeilijk in Vlaanderen een groep te vinden waar hij nog niet heeft mee samengespeeld. Het grote publiek kent hem vooral van zijn ongelooflijk mooi programma “Schone Woorden” met Warre Borgmans.

Chris Mentens
Volgens een artikel in de Knack van een paar weken geleden is Chris de reden waarom veel Antwerpenaren door Jazz zijn gebeten. Hij geeft al enkele jaren Jazz-geschiedenis aan het Conservatorium van Antwerpen en in De Kunsthumaniora. Als bassist heeft hij in de Jazzwereld zeker zijn naam gemaakt. Zo speelde hij o.a. een tijd lang vast met Chris Joris.

24/11/2011 14:00u

Locatie: Cultuurcentrum Luchtbal, Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen 3

Tarief: 7 euro
Kassa: € 7.00

http://www.ccluchtbal.be/programma/3743/taartconcert-immigrants/le-trio-perdu

Email: eb.ne1606581428prewt1606581428na.da1606581428ts@la1606581428bthcu1606581428lcc1606581428
Tel: 03 543 90 30


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.