Les Mecs du Nord in Den Hopsack in Antwerpen

maandag 7/03/2016
21:00

Yannick Van Loo (zang, ukulele), Charlotte Peyskens (viool), Leander (klarinet, basklarinet), Quinten De Vlaeminck (contrabas), Inti de Maet (gitaar)

Les Mecs du Nord zijn 5 muzikanten die elkaar ontmoetten in een gemeenschappelijk artistiek universum, waar genres elkaar op een onverwachtse wegen vinden. Hun muzikale verhaal begeleidt het pad dat Mr. Jaynickel bewandelt. Hij is het alter-ego van frontman Yannick Van Loo en Les Mecs du Nord is zijn bühne die een plaats geeft aan rauwe en poëtische teksten.

Vanuit een nieuwsgierig experiment glijden de eigenzinnige en minutieus uitgewerkte arrangementen in elkaar als een organische machine. Elke muzikale lijn is een radertje dat onderdeel uitmaakt van filmisch klinkende songs.

Het resulteert is een donker sprookje met een soundtrack die put uit hedendaags klassiek, folk, jazz en neo-modernistische singer-songwriter.

Deze avond wordt het nieuwe album Chasing Lights voorgesteld.

http://lesmecsdunord.be/

Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
http://www.denhopsack.be


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.