Les Petits Roberts (14u) en Lies en Jeroen (20u) in Café Rood-Wit in Berchem

30 april 2019

Les Petits Roberts: Ergens in 2015, godbetert op een barbecue, kwam een gitaar-spelende dertiger een Dylangegroefde zestiger tegen. Van het één kwam het ander en zo ontstond Les Petits Roberts, met le Jeune aan de snaren en le Vieux vrijelijk brommend op stem. Allebei Petits, want grote Robert is er maar één. Van voornamelijk Dylancovers evolueerde Les Petits Roberts’ repertoire naar jazz standards, en occasioneel een eigen compositie. Met leden uit alle windstreken die niet noodzakelijk in Antwerpen bleven hangen, was de samenstelling van Les Petits Roberts al evenmin een constante, op het duo le Jeune en le Vieux na. Daarbij vervoegde zich dan mid-2018 Roland op sax. In de lente van 2019 leek het einde nabij, toen le Jeune Antwerpen voor de Ardèche inruilde. Maar niet is onoverkoombaar, en Pinksterzaterdag 8 juni komt le Jeune (nochtans geen Heilige Geest) speciaal over voor een reünie optreden.

Lies & Jeroen brengen eigen Nederlandstalige luisterliedjes. Het duo verrast het publiek met herkenbare nummers van eerlijke makelij. Kortstondig gerijpt, maar diep geworteld. De haarfijne samenzang in combinatie met 2 akoestische gitaren stuwt het geheel naar ongekende hoogten.
Voor hun eerste EP “Alles heeft z’n tijd” lieten ze zich omringen met muzikanten die reeds ruimschoots hun sporen verdienden in de (Nederlandstalige) muziekwereld. De opnames gebeurden in de Room 13 Studio van Yves Meersschaert (Kris De Bruyne Trio, Le grand bateau). Multi-instrumentalist Thomas Noël (Lieven Tavernier, The city song) kiest de juiste klankschakeringen met gitaren en toetsinstrumenten allerhande. Tine Allegaert kleurt het geheel met sfeervolle trompetarrangementen.

Lies & Jeroen treedt op als duo en kon je aan het werk zien bij/op/in:

Luisterplein Gentse Feesten (25 jaar Nekka), Buskerpodium Dranouter Festival, Muziekclub ’t Ey Belsele, Pulptuur Kapellen, LO Pétillante Ranst, De Warande Turnhout, Davidsfonds Belsele, Muzikantenhuis Gent, GC ’t Gasthuis Wijnegem, Het Stadsmagazijn Antwerpen, MidzomerThals Herentals…


Vrije bijdrage

Podiumcafé Rood-Wit, Generaal Drubbelstraat 42, 2600 Berchem
http://www.roodwit.be