Les Petits Roberts in Den Hopsack in Antwerpen

zaterdag 8/06/2019
21:00

Ergens in 2015, godbetert op een barbecue, kwam een gitaarspelende dertiger een Dylangegroefde zestiger tegen. Van het één kwam het ander en zo ontstond Les Petits Roberts, met le Jeune aan de snaren en le Vieux vrijelijk brommend op stem. Allebei Petits, want van grote Robert is er maar één.

Van voornamelijk Dylancovers evolueerde Les Petits Roberts’ repertoire naar jazz standards, en occasioneel een eigen compositie. Met leden uit alle windstreken die niet noodzakelijk in Antwerpen bleven hangen, was de samenstelling van Les Petits Roberts al evenmin een constante, op het duo le Jeune en le Vieux na. Daarbij vervoegde zich dan mid-2018 Roland op sax.

In de lente van 2019 leek het einde nabij, toen le Jeune Antwerpen voor de Ardèche inruilde. Maar niets is onoverkomelijk, en Pinksterzaterdag 8 juni komt le Jeune (nochtans geen Heilige Geest) speciaal over voor een reünieoptreden in Den Hopsack.

https://soundcloud.com/user-952751982/sets/les-petits-roberts-fare-thee-…


Vrije bijdrage

Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
http://www.denhopsack.be

 


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.