Les Tziganes (14u00) en Wim Claeys met de Schuune bende (20u) in Café Rood-Wit in Berchem

zaterdag 16/04/2016
20:00

Za. 16 april van 14 t/m 16 uur optreden van ‘Les Tziganes’

Bezetting:
-Ramsy Irani (solo gitaar en zang)
-Sam Stuyck (zang en ritme gitaar) (gekend van oa. Jokke Schreurs trio)
-Frank de Wolf (contrabas)
Les Tzigales brengen swing-, musette- en Gypsy Jazz-muziek gekleed in een warm en geheel eigen geluid. De muziek is afwisselend swingend, melancholisch, opzwepend, vrolijk. Kortom, boeiend als het leven zelf! Tevens brengen Les Tzigales eigen composities. Deze zijn doorgaans van de hand van gitarist/zanger Ramsy Irani. Het uitgekiend afwisselend instrumentale en vocale repertoire in combinatie met de zorgvuldig uitgebalanceerde en smaakvolle arrangementen maken elk concert boeiend.

Za. 16 april vanaf 20 uur optreden van de Schuune Bende

Wim Claeys is klaar om Vlaanderen en omstreken ook het Gents te doen smaken en met zijn sappige vertelsels elk muziekliefhebber een topavond te bezorgen. Nu de dialecten weer helemaal muzikaal tot leven komen, zie het Westvlaams van ‘Het Zesde Metaal’ of ‘Flip Kowlier’, het Zults van ‘Berlaen’ of het Antwerps met ‘Axl Peleman’… kan het Gents zeker niet ontbreken.
Wie beter dan Wim Claeys brengt op zijn onnavolgbare manier oude en nieuwe Gentse folksongs tot leven op zijn nieuwe cd “Wim Claeys, een Schuune bende”. Sinds Walter De Buck hem dat ene duwtje gaf – “Gij zou wa meer moeten zingen, gij” – is het hek van de dam voor de man die we vooral kennen als de trekzakspeler van Ambrozijn, de stichter van het Boombal, als cabaretier in de huid van Karel Waeri en zijn theatershow IJZER. Zijn ‘schuune bende’ zorgt voor de nodige grooves waardoor het geheel een poppy-rocksound meekrijgt. Dit alles overgoten met een portie blazers maakt van de cd zoals ze in Gent zouden zeggen: ‘Een vré wijze plaat’.

Wim is klaar om Vlaanderen en omstreken ook het Gents te doen smaken en met zijn sappige vertelsels elk muziekliefhebber een topavond te bezorgen.

Wim Claeys en zijn Schuune bende live in de RoodWit:
– Wim Claeys: zang, accordeon
– Ward Snauwaert: gitaar


Vrije bijdrage

Podiumcafé Rood-Wit, Generaal Drubbelstraat 42, 2600 Berchem
http://www.roodwit.be


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.