Les Voix Perdues in Wilrijk

29 oktober 2015

Les Voix Perdues
Known unto God

Met de voorstelling Kown unto God verkent Mudlines Events de dramatische én de harmonische kanten van de Eerste Wereldoorlog. Les Voix Perdues zingt, dicht en omkadert het geheel onder helende pianobegeleiding. Rustpunten worden poëtisch opgevuld. Passende beelden en stemmige belichting brengen het geheel op indringende wijze tot bij de toehoorders.

Bart Pilate (bariton)
Hugo Van Dyck (bas)
Koen Herweyers (tenor)
Steven Daeseleire (eerste tenor)

Piano: Geert Synnave
Poëzie:Peter Holvoet-Hanssen
Historische duiding: Peter Hoste
Techniek: DDT Productions

i.s.m CC De Kern en 1250jaar Wilrijk

http://www.lesvoixperdues.be

vr 6 nov 2015 – 20.15 uur

TICKETS
kassa: 17 euro
voorverkoop: 15 euro

locatie
cultuurcentrum De Kern
Pius X kerk
Groenenborgerlaan 214
2610 Wilrijk


Les Voix Perdues in Wilrijk

28 augustus 2012

The Blasted War / Stomme Oorlog za 13 oktober 2012 – 20.30 uur

Na 15 jaar samen muziek maken is het tijd. Tijd om vast te leggen waar je voor staat, artistiek en inhoudelijk. En dit is LES VOIX PERDUES: een conceptplaat over en uit WO1. Niks dan eerlijke vocale muziek, geworteld in de sterke traditie van harmonische songwriting, met voorliefde voor een mooie blend. En een concert, samen met een boel bevriende kunstenaars, in Wilrijk…

Reeds vroeg werden Koen, Steven, Hugo en Bart gebeten door de zangmicrobe, en hun samengaan in 1999 was meer dan een wanhoopspoging tegen de millennium overgang. Eindelijk simpelweg muziek maken, zonder franjes, zonder overbodige ballast. Maar al snel bleek dat de keuze voor de straffe liederen uit en over de Eerste Wereldoorlog niet alleen koppig, maar ook niet evident was. Dit was geen popmuziek, maar afwisselend dreigende, bijtende en zalvende poëzie over jongens aan het front, maar evengoed ook de thuisblijvers, de hoeren, de vaders en moeders van sukkelaars, vaak nauwelijks 18, die vochten voor volk en vaderland. Je las Sassoon, Owen, McCrae, zette hun poëzie op muziek en interpreteerde de mooie liederen van Vermeulen, CB&S en Bragg. En gaandeweg kroop het echt onder je huid…

De CD is een bundeling van geïnterpreteerd werk van bevriende kunstenaars, zoals Bram Vermeulen, Billy Bragg en Coope, Boyes & Simpson, en uniek werk van Bart Pilate, die oude soldatenliederen terug een fris kleedje aanmeet. Een geslaagd plaatje vol nostalgische, grommende en bijtende, ontroerende en strelende a capella. Een prima aanloop naar een boeiende herdenking van 100 jaar Wereldoorlog één.

Indien u wil kan u in voorverkoop bij uw ticket alvast de cd bestellen voor een totaalprijs van €15. Mis deze kans niet!

http://www.lesvoixperdues.be

kassa: 8 euro
vvk: 6 euro
cd + ticket: 15 euro
praktisch

Combinatie van uw ticket in voorverkoop + CD voor een totaalprijs van €15. U haalt met uw ticket de CD op, de avond zelf in de kerk, vóór of na het concert.

Mis deze kans niet!
locatie

Kerk Sint-Bavo
Sint-Bavoplein z/n
2610 Wilrijk

Meer info.