Luka Bloom in De Roma in Borgerhout (*uitverkocht*)

zaterdag 16/11/2019
20:00

LUKA BLOOM
30 Years of Riverside

zittend
€23.00 – €25.00

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn geweldige stem steekt Luka Bloom elk publiek in zijn achterzak. De Ierse singer-songwriter intrigeert met een bijzonder gitaargeluid, want soms klinkt het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat. De songkeuze blijft altijd interessant, met naast veel eigen klassiekers ook zorgvuldig uitgekozen covers.

Luka Bloom, de artiestennaam van Barry Moore, is bovendien een graag geziene gast op de Belgische en Nederlandse podia én festivals en heeft in de Lage Landen een bijzonder trouw publiek opgebouwd. Op het podium van De Roma stond hij maar liefst vijf keer, de laatste twee keer voor een volle zaal. In 2017 bracht hij zijn laatste album Refuge uit.

Anno 2019 heeft de Ierse muzikant echter een mooie reden om terug te keren naar Borgerhout: 30 jaar geleden bracht zijn doorbraakplaat Riverside (met o.a. het prachtige folknummer You Couldn’t Have Come At A Better Time) hem voor de eerste keer naar België. Een jubileum dat hij graag wil delen met het publiek van De Roma, zoals hij zelf dankbaar verwoordt.

  1. What a big year this was. The Wall came down in Berlin, and the world felt like a flower in bloom.
    I was in Los Angeles in November 1989, completing the final mixes for my record Riverside.
    3 months later, in February 1990, the record came out.

I was getting calls in New York, telling me to come to the Lowlands quickly, because Riverside was getting some serious attention in Belgium and in Holland.
And so it began.

Now, 30 years later, what a joy to come to De Roma in Antwerp, to remember, and to celebrate this record, as well as 30 years of singing in The Lowlands.
A big thank you, from me. – Luka Bloom

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

Meer info


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.