Luka Bloom in De Roma in Borgerhout

zaterdag 3/12/2016
20:30

Luka Bloom

za 3 december 2016 • 20u30
De Roma
Zittend
VVK € 24/22 (kassa + € 2)

In 2012 verkaste Luka Bloom naar het westen van Ierland, waar de wind en regen tegen de ramen beukten terwijl hij aan het schrijven sloeg. De mensen die hij er ontmoette en de rust die hij er voelde werden een inspiratie, en daar is de nieuwe plaat FRÚGALISTO het resultaat van. Hij creëerde nummers die zowel dagelijkse gebeurtenissen beschrijven als een breder beeld vormen van collectieve verhalen. In Lettercollum House in Timoleague (Cork) bundelde hij ze en nam ze samen met bevriende zangers en muzikanten op in “de beste opnametijd in mijn leven”. Het leven en werk van Luka Bloom zijn gekenmerkt door woorden, gedragen door de melodieën die zijn hart hem ingeeft. Zijn kracht en charme herbergen zich nog steeds in de manier waarop hij zijn publiek kan verbinden met alle blootgelegde emoties in zijn muziek. De plaat FRÚGALISTO vat die kracht mooi samen: van de droom om surfer te worden op middelbare leeftijd (Give It a Go) tot Ierse identiteit (No Fear Here) en van de angsten van zijn 16-jarige zelf (Wave Up To The Shore) tot verloren liefdes (Oh Sahara). Luka Bloom weet aan elk verhaal een herkenbaar gevoel te geven.

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn unieke stem steekt Luka Bloom elk publiek in zijn achterzak. De combinatie van een intrigerend gitaargeluid (soms klinkt het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat) en de interessante songkeuze (boeiend eigen werk, maar ook veel zorgvuldig uitgekozen covers) staat al meer dan twintig jaar garant voor grootse concertavonden.

Meer info

Waar
De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Reservaties
Bestel tickets
Bel naar 03/600 16 60
http://www.deroma.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.