M’ANAM in de kerk van Belsele

donderdag 31/10/2019
20:00

Bitter is the wind tonight,
It tosses the ocean’s white hair:
Tonight I fear not the fierce warriors of Norway
Coursing on the Irish Sea.

‘The Viking Terror’
Negende eeuws anoniem gedicht vertaalt uit het Gaelic door Kuno Meyer.

Het achtkoppige mannelijke zangensemble van Ierse bodem zag in 2017 het licht en is een van de meest intrigerende nieuwe vocale groepen van deze tijd. Het gezelschap heeft diepe wortels in de tradities van onder andere Ierland, Engeland en Schotland. De groep weet als geen ander de mystieke band tussen land en bewoners kleur te geven. Het ene moment sta je te luisteren aan het graf van een Viking, even later wordt je omver geblazen door een vertolking van de Engelse folksong ‘The Sheep Stealer’.

Het gezelschap zingt onder andere in het Iers, Latijn en IJslands, een genot voor wie ook de kleur van andere talen kan smaken. Wie bekend is met het repertoire en de stijl van Anúna, zal enige herkenning ervaren, want dit wereldvermaarde koor is de gemeenschappelijke oorsprong van de getalenteerde vocalisten en hun artistiek leider Michael McGlynn.

De unieke blend van traditionele en moderne zang maakt een optreden van M’ANAM tot een onvergetelijke concertervaring, die de luisteraars raakt tot in de ziel. M’ANAM betekent dan ook niet voor niets ‘ziel’. Ze zijn bijvoorbeeld ook te horen bij de jazz-infused post-rock band uit Tokyo ‘mouse on the keys’. De groep die pas in 2018 ontstond brengt normaliter ook zijn debuut cd mee naar de kerk in Belsele.

Dit concert is mogelijk dankzij de samenwerking met het cultuurcentrum van Sint-Niklaas en de mensen van de kerkfabriek.

Inkom leden € 17 / niet-leden € 20
Reserveer via de reserveerknop. Je komt dan terecht op de ticketsite van CC Sint-Niklaas.

Deuren open om 19u

Opgelet: dit concert heeft plaats in de Sint-Andreas en Ghislenuskerk van Belsele.
Het is een zittend concert met ongenummerde plaatsen.

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1600765238nyks@1600765238yet1600765238
http://www.tey.be


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.