MAGGID (klezmer, Turks, Arabisch, Oost-Europees) in de Rataplan in Borgerhout

vrijdag 2/11/2012
20:00

MAGGID  (CD-voorstelling)

•  Vr 2/11       •  20.00 U       •  € 10/8       Tickets

In dit kwartet komen veel verschillende stijlen samen: traditionele klezmermuziek wordt vermengd met Turkse, Arabische en Oost-Europese melodieën. Af en toe maken ze met hun improvisaties en melodieën een uitstapje naar de jazz, maar de joodse klezmer blijft altijd doorklinken. In 2011 wonnen ze in München een internationaal gerenommeerde wedstrijd voor klezmerensembles, in Rataplan zullen ze laten horen waarom deze prijs dubbel en dik verdiend is.

Maggid werd in 2006 door Jonas De Rave (accordeon) en Nicolaas Cottenie (viool) opgericht als traditioneel klezmerduo. Na zich een tijd op het genre en de stijl te hebben toegelegd, werd de groep uitgebreid tot een kwartet, met een volledige ritmesectie bestaande uit Ruben Lamon op contrabas en Robbe Kieckens op percussie.

NICOLAAS COTTENIE (VIOOL); JONAS DE RAVE (ACCORDEON); ROBBE KIECKENS (PERCUSSIE); RUBEN LAMON (CONTRABAS)

Meer info.

Wijnegemstraat 27 – 2140 Borgerhout
Ticketbalie: + 32 (0) 3 292 97 40
http://www.rataplanvzw.be


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.