Maggid & Kundish/Brinkman in de Rataplan in Borgerhout

donderdag 7/12/2017
20:00

MAGGID & KUNDISH/BRINKMANN BAD TIMES ARE GOOD

• 7/12 • 20:00 U • € 12/10 Tickets

Muzikaal doorkruist Maggid verschillende idiomen: hun roots liggen nog steeds in klezmer en Oost-Europese muziek, maar er is ook een duidelijke referentie naar jazz, groovende Afrikaanse ritmes en moderne klassiek. Maggid duo, met Nicolaas Cottenie op viool en Jonas De Rave op accordeon en piano wordt aangevuld met twee internationale topmusici: Georg Brinkmann (Duitsland) op klarinetten, en Svetlana Kundish (Ukraïne/Israel) zang. Hun programma Bad Times are Good ging vorig jaar in Bonn in première.

De muziek is een verzameling van eigen composities, gebaseerd op poëzie in het Russisch, Yiddish en Engels. Door de selectie van teksten, oud en nieuw, wordt de luisteraar meegenomen op een reis doorheen de gedachten- en gevoelswereld van ‘de andere’: de vluchteling, de buitenstaander, de hulpbehoevende. De bedoeling is om menselijke empathie op te roepen, en hopelijk mensen aan het denken te zetten over waar het met de maatschappij heen moet.

NICOLAAS COTTENIE (VIOOL); JONAS DE RAVE (ACCORDEON, PIANO); GEORG BRINKMANN (KLARINET); SVETLANA KUNDISH (ZANG)
http://www.maggid.be

Meer info

Rataplan vzw
Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

Meer info: http://www.rataplanvzw.be


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.