Man Huys in het Stadsmagazijn in Antwerpen (12u00, gratis)

vrijdag 20/01/2017
12:00

Foyerconcert Croque Musique

Door zijn jeugd door te brengen in de Antwerpse Seefhoek heeft deze singer-songwriter niet enkel een authentiek dialect, maar ook een eigen unieke relatie tot het leven.

De Seefhoek is een transitwijk waar generaties van migranten en armen elkaar opvolgen. Net als de Seefhoek voelt de zanger hoe het leven genadeloos voortraast en pas nu, op z’n 50ste, kan hij de emoties van deze storm verwoorden. Het zijn doorleefde observaties van een onzeker bestaan in een altijd weer veranderende wereld. En dat kan enkel in het Antwerps. Want voor een gast uit de Seefhoek faalt de standaardtaal en brengt het eigen dialect expressie. Ontdaan van alle franjes en koketterie wordt hier de condition humain bezongen, in pop en rock.

Nooit eerder klonk Antwerps zo echt. En dit is te danken aan producer Dirk Blanchart die meteen viel voor deze unieke Vlaamse stem uit onze veranderende binnenstad

https://www.facebook.com/ManHuys/
Man Huys – Op weg naar A

vr 20 jan 2017 – 12.00 uur
PRAKTISCH

gratis

locatie
ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn
cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
Keistraat 5-7
2000 Antwerpen

Deuren: 11.45 u
Aanvang: 12.10 u


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.