Marc Hauman & Groep in Temse

vrijdag 11/10/2019
20:15

Marc Hauman & Groep ons laatste optreden van het jaar spelen in Theaterzaal Roxy, een thuismatch!!

en dat op vrijdag 11 oktober om 20u15

Karin Van Steenlandt (accordeon), Wouter Vandenabeele (viool), Bert Van Reeth (gitaar) & Ben Faes (contrabas)

30 jaar geleden zong Marc Hauman voor het eerst zijn Liekes van Temst en de Kaai als tussenact bij een optreden van Wannes Van de Velde op het Beiaardconcert van de culturele vereniging Komkommor. Even later vroeg Wannes hem om mee te zingen met het Antwerps volkskoor Water & Wijn. Een jarenlange samenwerking en vriendschap volgde. Met zijn folkformatie Hauman & de Moeite bouwde Hauman ondertussen aan zijn eigen repertoire. Wat vertrok als een bundel verhalen omtrent het leven aan de Scheldekant, deinde uit tot een liedboek vol vertelsels, poëtische overpeinzingen en luchtige observaties allerlei.

Tien jaar na het verstillen van Hauman & de Moeite klinkt zijn zangersinkt weer. De doorgewinterde en zonder meer fantastische folkkern van Oorlogsvensters: Karin Van Steenlandt (accordeon), Bert Van Reeth (gitaar) en Wouter Vandenabeele (viool), speelt zich virtuoos door Haumans oude en nieuwe verzinsels. Tussen de plooien strooit oude bekende Ben Faes (contrabas) opnieuw zijn diepste tonen.

Vandaag komen we samen met Hauman onder meer terecht op de West-Vlaamse oorlogsvlakten, aan tafel in het Antwerps café De Vagant, voor de Engelse zuidkust aan boord van T/S Rupel en bovenop ’s werelds hoogste berg. Maar Hauman zou Hauman niet zijn, mocht hij zijn mooiste vertelsels over Temse niet laten klinken. Een aanrader voor fijnzinnige muziekliefhebbers met een hart voor Temse en de Schelde.

Meer info

 


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.