Maria Farantouri In De Roma

zondag 15/04/2018
20:00

Maria Farantouri is een Griekse zangeres die grote bekendheid geniet als vertolkster van de muziek van Mikis Theodorakis. Farantouri werd geboren in een zeer muzikaal gezin. Al op 15-jarige leeftijd sloot ze zich aan bij een zangkoor. Daar werd ze ontdekt door Theodorakis. Haar eerste plaat, in 1966, was een uitvoering van Theodorakis’ beroemde Mauthausen-cyclus.

In 1976 richtte Maria Farantouri haar eigen gezelschap op. Ze zingt sindsdien vooral werk van Mikis Theodorakis, Manos Hadjidakis en Eleni Karaïndrou. In haar uitvoeringen brengt ze ook vaak hulde aan de geëngageerde Spaanse dichter Federico García Lorca. Daarnaast werkt ze samen met jazzmuzikant Charles Lloyd. Farantouri is steeds een pleitbezorgster geweest voor een humanere wereld en via haar muziek engageert ze zich voor meer verdraagzaamheid, gelijkheid en vrede.

We mogen deze grote dame voor een derde keer bij ons verwelkomen.

http://www.farantouri.gr

Meer info: http://www.deroma.be/Kalender.aspx#!eventid=1603

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.