Mariza (fado) in De Roma

vrijdag 22/02/2019
20:00

Bijna twee decennia na haar debuutplaat Fado em Mim, verscheen onlangs Mariza’s zevende, naamloze plaat. ‘Deze plaat héét niet Mariza, hij ís Mariza’, vertelt de wereldvermaarde Mozambiquaans-Portugese zangeres naar aanleiding van de nieuwe tournee die volgt. Nog meer dan anders heeft zij het gevoel dat haar nieuwe werk een belichaming is van haarzelf. Haar sound klinkt volwassener dan ooit en de songs zijn een uitgebalanceerde mix van traditionele fado, krachtige pop-ballads en Afrikaanse percussie. Javier Limón zorgde voor de productie en een keur aan gastmusici, waaronder Jacques Morelenbaum, Ricardo Ribeiro en Maria da Fê, verleende medewerking.

 

Mariza’s capaciteit om te ontroeren, zowel het publiek als zichzelf, is ongekend: de zangeres beleeft elk woord van haar nummers. Wanneer ze zingt over Mourería, de wijk waar ze opgroeide, veroorzaakt Mariza rillingen bij de toehoorders. En het komt regelmatig voor dat de warmte van het publiek haar overweldigt en ze even moet wachten met het inzetten van een nummer vanwege een brok in haar keel. ‘Dat is wat ik doe,’ bevestigt de zangeres. ‘Ik zing het liefst over de emoties van het leven. Fado gaat over liefde, zowel verloren als mogelijke liefde, blijdschap, verdriet en melancholie: simpelweg het leven. Bovendien ben ik bijna 45 dus heb ik veel verhalen te vertellen. Mensen zien geen rimpels op mijn gezicht, maar ze zitten echt wel op mijn ziel. Ik groei, als vrouw, als mens, als moeder, en dat komt terug in de muziek die ik zing.’

 

Mariza’s privéleven wordt breed uitgemeten in de roddelbladen, in Portugal heeft zij een flinke sterrenstatus en haar concerten zijn sociale events van de hoogste orde. Maar ook internationaal blijft haar ster rijzen. De afgelopen jaren zong Mariza al in Carnegie Hall, opende ze het Eurovisiesongfestival, ontwierp Frank Gehry haar podiumdecor en speelde ze in Central Park in New York. We zijn dan ook vereerd dat we de grote fadozangeres voor de tweede keer mogen ontvangen in De Roma, vijf jaar na een volledig uitverkocht concert. Nu met nog meer diepgang in haar prachtige stem en persoonlijke muziek.

 

Voor dit concert kan u geen tickets kopen aan kansentarief of met cultuurcheques.

 

 

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

Meer info: https://www.deroma.be/kalender/659/Mariza/


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.