Martin Carthy (concert) in ‘t Ey in Belsele

zaterdag 10/12/2016
21:00

Al meer dan 40 jaar is de Engelse Martin Carthy één van de grootste en geliefde vernieuwers in de folk. Met zijn kunde, podiumpresence en natuurlijke charme heeft hij al vele hartjes veroverd, en niet alleen in de folkscene. Muzikale kruisbestuivingen met o.a. Steeleye Span, violist Dave Swarbrick, zijn vrouw (Norma Waterson) en dochter Eliza Carthy hebben geresulteerd in meer dan 40 albums. Martin heeft “maar” 10 solo-albums opgenomen, waarvan “Waiting for Angels” de laatste is.

Martin is een vertolker van het gevoelslied, en een zeer goede gitarist die steeds nieuwsgierig blijft naar nieuwe muzikale ontwikkelingen. Maar misschien nog belangrijker: hij heeft met zijn traditionele liedjes op gitaar artiesten langs beide kanten van de Atlantische Oceaan als Bob Dylan, Paul Simon en Richard Thompson geïnspireerd.

In 2014 kreeg hij van BBC Radio 2 een Lifetime Achievement Award.

Inkom leden € 13 / niet-leden € 15
Deuren open om 20u

Meer info.

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.