Merdan Taplak in Antwerpen

4 september 2015

Merdan Taplak – Dubbelbloed (try-out)
verteltheater met live muziek

De Antwerpse deejay en producer Merdan Taplak duikt in zijn persoonlijk verleden om het verhaal te doen van een “dubbelbloed”: mensen die zijn opgegroeid met niet één maar twee culturele achtergronden. Merdan Taplak, kind van een Belgische moeder en een Turkse vader, groeide op rond Antwerpen maar bezocht als kind meermaals zijn vaderland Turkije. Hoewel hij de taal niet spreekt, maakten die lange en avontuurlijke reizen een intense indruk op hem. Het dubbele bloed dat door zijn aderen stroomt doet hem jaren laten anders kijken naar zijn omgeving. Hij vertaalde zijn impressies muzikaal met zijn debuutalbum “In It For The Honey” in in 2012, dat hij opdroeg aan de “50-50-people”.

We kennen Merdan voornamelijk vanop de festivalpodia, waar hij al enkele seizoenen speelt als gevestigde waarde, ofwel live met z’n volledige band ofwel solo als deejay.
Ooit leerkracht Geschiedenis en Nederlands, nu vooral een knoppenman in de studio en achter de draaitafel. Met z’n toneelgezelschap Nasreddin proefde hij enkele jaren terug van het kindertheater: samen met enkele acteurs en muzikanten maakte hij een voorstelling rondom de mytische figuur van “Nasreddin”, de Tijl Uilenspiegel van het Midden-Oosten.

Voor dit nieuwe project duikt Merdan in het familiearchief en gaat hij op zoek naar de definitie van een dubbelbloed. In dit verteltheater wordt Merdan ondersteund door live muziek, wat helpt om de muzikale herinneringen terug levendig te maken. Vanuit de rijke Turkse muziektraditie boetseert Merdan een eigen muzikale interpretatie, om z’n persoonlijke identiteit te ontdekken en te delen. Zonder twijfel herkennen vele jongeren zich in dit verhaal: opgegroeid tussen twee werelden, geklemd tussen twee nationaliteiten met dubbel bloed in de aders.

vr 2 okt 2015 – 20.00 uur

VVK: 8 euro, Kassa: 10 euro

locatie
coStA
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen

Meer info