Met de poten in de poldergrond in Deurne

zaterdag 19/10/2019
20:30

‘Met de poten in de poldergrond’ is een muzikale leesvoorstelling. Een eigenzinnige en humoristische kijk op het wonen in een typisch Vlaams dorp. Het verschil met de stad. Herkenbaar want iedereen woont ergens. Over de liefde voor de barsten in de straatstenen en dagelijkse beslommeringen. Met een brokje poëzie, veel schone zinnen en de veelzijdige muzikant Geert Waegeman

Sarah Moens studeerde in 2009 af aan de Toneelacademie van Maastricht en woont in Rupelmonde. Ze speelt, regisseert en schrijft theater. Haar jeugdvoorstellingen ‘Slaapkoppen’ (naar graphic novel van Randall Casaer ) ‘Het is ingewikkeld’ (coproductie van Rataplan met o.a. Wannes Cappelle) en ‘Doen alsof’ toerden in de culturele centra en theaters. Sarah werkte regelmatig samen met HETPALEIS waar ze samen met Wim Helsen de voorstelling ‘Een bus vol leugens’ schreef. Daarnaast is ze ook dramadocent voor volwassenen en kinderen. Vorig seizoen regisseerde zij ‘De Jossen’ (Tom Lanoye) voor het Diontheater en ‘Gomaar’ (Wim Dewulf) in Hofpoorttheater Elckerlijc.

“De voorstellingen van Sarah Moens zijn altijd heel persoonlijk. Haar stukken zijn poëtisch, maar nooit ontoegankelijk. Ze zitten vol humor, zonder voor de goedkope bulderlach te gaan. En ze zijn filosofisch. Sarah geeft geen antwoorden, ze stelt vragen. Ze zoekt en vindt schoonheid aan de zijkant van het leven.” (Wannes Cappelle)

Geert Waegeman is componist en multi-instrumentalist en timmert aan de weg sinds de jaren tachtig waar hij in België met zijn groep Cro Magnon het genre “urban chamber music” introduceerde. Zijn muziek is energiek en roept een visuele verbeeldingswereld op. Vandaar dat zijn werk vaak terug te vinden is in theater-en dansproducties. Hij maakte ook de soundtrack voor verscheidene kortfilms.

Zijn composities gaan voorbij aan muzikale formats. Alhoewel er soms invloeden te bespeuren zijn vanuit klassiek, jazz, ambient music en roots, hanteert hij een zeer eigen muzikale taal waarin hij constant elektronische en akoestische elementen organisch met elkaar verbindt tot een specifieke klankwereld.

za 19 okt 2019 – 20.30 uur

prijzen
kassa: 9 euro
voorverkoop: 7 euro

locatie
Jean et Mar vzw
Turnhoutsebaan 5
2100 Deurne


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.