Mira (met als voorporgamma Lise solo) in Merksem

vrijdag 27/01/2017
20:16

Mira

‘Plaats’, het nieuwe album dat in september 2016 het licht ziet, wordt weer een typisch Mira-werkstuk. Breekbaar en krachtig tegelijk, soms speels en cabaretesk, altijd indringend en oprecht.

Over plaats willen, om te dolen en te denken, plaats om nooit te weten te komen waar je plaats is. Over blijven praten, ook als er niks te zeggen valt. Over het perfecte leven van de buren.

Mira werd niet voor niets al bij de release van haar eerste plaat in Focus Knack vergeleken met Randy Newman. De bitterzoete melancholie in haar nummers en de balans tussen ironie en ontroering tekenen ook op deze plaat weer present.

Steevast met de vinger aan de pols, schrijft ze haar messcherpe, heldere teksten, vaak introspectief maar nooit navelstaarderig. Of zoals De Morgen het al stelde: “een zangeres die iets te vertellen heeft.” De muziek is nog steeds een patchwork van stijlen: een vleug pop, een scheut cabaret, een snuif kleinkunst, een streep jazz, duende à la Flamande; Mira is veel, maar bovenal geheel zichzelf.

Voor deze theatertournee trekt Mira resoluut de kaart van de kleine bezetting. Ze laat zich omringen door twee topmuzikanten en speelt zowel de splinternieuwe songs uit haar nieuwe album als ouder werk uit haar drie voorgaande platen. Mira in Trio dus, ontdaan van franjes en overbodige ballast, recht naar de kern. Met uitgepuurde arrangementen, op een bedje van speelse en vaak humoristische bindteksten.

Support Act: Lise Solo

vr 27 jan 2017 – 20.15 uur

Kassa: 12 euro
VVK: 10 euro
VT-statuut: 2 euro
locatie
cultuurcentrum Merksem
Merksemdok
Emiel Lemineurstraat 72-74
2170 Merksem


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.