MÓGIL (Belgisch-IJslands) in de Rataplan in Borgerhout

11 oktober 2009

MÓGIL

Mógil is een groep met Belgische en Ijslandse muzikanten die al enkele jaren aan de weg timmeren, zowel in de Benelux als in Ijsland. In 2007 namen zij hun debuut CD ‘Ró’ op in het feeërieke Sólheimarkirkja in Ijsland. Deze werd in september 2008 onder het Belgische label ‘Radical Duke’ uitgebracht.Mógil’ s muziek klinkt voor zowel Ijslanders als voor het Belgisch publiek erg vernieuwend, zeker wetende dat hun teksten gebaseerd zijn op de schrijfstijl van oude populaire Ijslandse folkmuziek. Dat de Ijslanders Mógil appreciëren blijkt uit de media-aandacht die Mógil er krijgt en de vele malen dat ze op de radio gedraaid worden.

 

‘Ró’ werd o.a. genomineerd voor de beste CD van het jaar 2008 in de categorie ‘hedendaagse muziek’ voor de Iceland Music Awards. Mógil wordt ondersteund door Iceland Music Export, een door de Ijslandse overheid opgerichte organisatie voor het promoten van Ijslandse muziek.
Ook in de Benelux ging Mógil al twee maal op tournee en liet erg positieve indrukken achter bij zowel publiek als recensieschrijvers.

JOACHIM BADENHORST (KLARINET); ANANTA ROOSENS (VIOOL); RAGNHEIÐUR ÁRNADÓTTIR (IJSLAND) (ZANG); HILMAR JENSSON (IJSLAND) (ELEKTRISCHE GITAAR & EFFECTEN).

http://www.myspace.com/mogilro
http://www.radicalduke.com

Vrij 23 okt: 20u30 – € 12/€ 10* – Rataplan
Karel Geertsstraat 2a, 2140 Borgerhout, 03/235.10.98