Moralia met Elly Aerden in de Roma in Antwerpen (om 15u)

zondag 12/02/2012
15:00

zo 12 feb 2012: 15u – € 14/12 – zittend

Ook tickets in Mark Sound Antwerpen

Moralia: een wereld unicum in première bij de Roma!

Eleonor zet muziek op profane Latijnse teksten. Een apart idee, maar het werkt wel. Het geheel baadt in een zuiderse, mediterrane sfeer. Deze teksten die gaan over de menselijke eigenheid: vriendschap, vrouwen, hoogmoed, geld, liefde, muziek, natuur… hebben in het verleden ook nog andere componisten geïnspireerd, onder andere Jacobus Gallus en/of De Rore in de 16de Eeuw. Zij maakten er knappe, tot 7 stemmige polyfone liederen van.

Het programma ‘Moralia’ maakt een geheel van deze 2 benaderingswijzen. Klassieke zangers brengen de 16de eeuwse polyfonie, terwijl Eleonor een meer moderne en hedendaagse interpretatie geeft. De zangers zingen wel eens mee met Eleonor, terwijl de instrumentalisten en componiste, zangeres Elly Aerden zich mee verstrengelen in de polyfonie. Een mooie kruisbestuiving dus….

Moralia gaf tijdens De Gentse Feesten op het Musicalia Festival 4 avant premières in het nobele Monasterium PoortAckere met een pers die lof en aanbeveling niet schuwden.

http://www.youtube.com/watch?v=fjOhhQHZrUM&feature=player_embedded#!

Meer info: http://www.deroma.be

Zaal
Turnhoutsebaan 286
B-2140 Borgerhout

Ticketbalie
Turnhoutsebaan 327
B-2140 Borgerhout
Tel.: +32(0)3 292 97 40
Fax: +32(0)3 292 97 51
Online tickets


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.