Mostly Owl in Den Hopsack in Antwerpen

zaterdag 15/09/2018
21:00

Mostly Owl is een trio opgericht door violist David Van Ransbeeck en gitarist Gabor Humble na enkele jamsessies in het Muzikantenhuis in Gent.

David en Gabor begonnen als duo begin 2017 met shows in Hongarije en Roemenië. Het repertoire bestond uit traditionele volksmuziek uit Bulgarije, Turkije en Hongarije, gekruid met eigen composities en gipsy jazz. Ze nodigden bassist Luc Van Der Stock uit, die vroeger al met Gabor samenwerkte in groepen zoals Humble Grumble en Follia!. Nu werken ze als trio aan nieuw materiaal, geïnspireerd door de Hongaarse groep Kolinda en het Tsjechische Jablkoň.

Mostly Owl kan zeker een alternatief folktrio genoemd worden. Ze belichamen de kleurrijke muzikale kwaliteiten van gent, waar talrijke muzikanten van over de hele wereld bijdragen aan de lokale muziekscene.


Vrije bijdrage voor de artiesten
Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
http://www.denhopsack.be

 


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.