Music Show Scotland in het Sportpaleis

zaterdag 25/04/2015

Music Show Scotland komt, na zijn Belgische première in 2014 in de Ethias Arena in Hasselt, in 2015 terug en brengt dit keer in het Antwerpse Sportpaleis de grootste Schotse indoorshow ter wereld.

Music Show Scotland is een indrukwekkend arenaspektakel met Keltische muziek en dans, humor en entertainment, gebracht door meer dan 200 pipers, drummers, danseressen, muzikanten en zangeressen in een imposant kasteeldecor.

Het levensgrote Highland Valley Castle is speciaal ontwikkeld voor de Music Show Scotland en is met zijn 70 meter breedte en 12 meter hoogte een unieke setting voor deze fenomenale showproductie.

Als de enorme massed band in uniform door de kasteelpoort komt marcheren, is kippenvel gegarandeerd. Legendarische muziek als ‘Amazing Grace’, ‘Highland Cathedral’ en ‘Auld Lang Syne’ zijn slechts een klein onderdeel van het drie uur durende programma. Combinaties van traditionele muziek met moderne pop- en rockmuziek, verzorgd door de eigen Castleband, zorgen voor een onvergetelijke avond.

Het Schotse Highland Dancing en het Ierse Tapdancing, bekend van o.a. Riverdance, ontmoeten elkaar. Dansgroepen voeren begeleid door livemuziek traditionele en moderne dansen op en voor het bijzondere decor waant u zich in de Schotse Highlands.

Enkele jaren geleden werd het idee van de Music Show Scotland geboren in Nederland. De Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo organiseerde succesvolle Celtic Nights die door vele bezoekers enthousiast werden begroet. De Celtic Nights groeiden uit tot de grootste Schotse indoorshow ter wereld: Music Show Scotland. Er zijn zes vrachtwagens nodig om het levensgrote kasteel, bestaande uit onder meer 6.500 kilo staal en 2.200 kilo hout, en de spectaculaire licht- en geluidsshow te vervoeren. Vijf touringcars brengen de artiesten van stad naar stad, waar zij keer op keer een weergaloze show neerzetten.

Kaarten kosten 35, 40 en 45 euro.

Meer info: http://www.sportpaleis.be/nl/kalender/2014-2015/music_show_scotland


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.