Muziekradio! boekvoorstelling Frank Pollet & concert Sophie Cavez in ’t Ey in Belsele

4 november 2019

In ‘t Eyschrift van september vind je op de voorlaatste bladzijde het allerlaatste laatste woord van Frank. Auteur Frank Pollet schreef 50 verhalen voor dit tijdschrift, heeft ze gebundeld in een boek én dat boek wordt vandaag voorgesteld.

Maar Frank zou Frank niet zijn als hij er niet het beste zou van maken. Ieder stuk dat hij schreef ademt de liefde voor muziek uit en toont een gedreven vakman, begeesterd door het woord, geïnspireerd door muziek. Niet al zijn stukjes gaan over folk, zoveel mag duidelijk zijn. Toegegeven, dat is de materie waar wij mee bezig zijn en dat is ook de binding met Frank. Maar Frank gaat verder en breder… In die vijftig stukjes, gebundeld in een fraai boek, ga je dat lezen.

Frank mocht van ons een artiest kiezen om deze boekvoorstelling te versieren…
Je mag 50 vrijwilligersstukjes al eens versieren… Het antwoord heeft niet lang op zich moeten wachten. Accordeoniste Sophie Cavez stond hoog op het lijstje van Frank.

Sophie groeide op in een klein Waals dorpje in een warm gezin dat haar steeds ondersteunde in haar artistieke zoektocht. Via het diatonisch accordeon kwam ze in contact met haar mentor Didier Laloy. En vanaf toen ging het snel: Urban Trad, Ialma, Dazibao, KV Express,…

Ze werd aangetrokken door alles wat ritme heeft en ontdekte dan ook niet lang geleden de elektrische basgitaar.

Veel woorden om te vertellen dat haar muzikaliteit en uitstraling nu juist is wat Frank bekoort. Sophie speelt in ieder geval twee sets, maar hoe de namiddag er verder gaat uitzien wordt een verrassing… Al weet je nu al zeker, met dit gezelschap schrijvers en muzikanten ga je je niet vervelen…

Gratis
Reserveren is niet nodig

Deuren open om 15u

https://www.tey.be/Eyprogramma/Muziekradio!

Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
+32 (0) 3 772 11 93
+32 (0) 497 35 46 94
eb.ye1611225854t@ofn1611225854i1611225854