Myrddin & Imre De Cauter // concert in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 15/09/2019
16:00

De jongste muzikale telg uit de familie De Cauter debuteerde in 2018 op Gent Jazz samen met haar vader in een erg interessante combo bestaande uit flamencogitaar en cello. Dit optreden maakte een diepe indruk en al gauw werd duidelijk dat dit naar meer smaakte. En zo schuift muzikantenfamilie De Cauter de nieuwe generatie, helemaal terecht, naar het voorplan.

Celliste Imre De Cauter is de dochter van Myrddin en dus de kleindochter van multi-instrumentalist Koen De Cauter. Dat Myrddin het levende bewijs is dat grote flamenco-virtuozen niet noodzakelijk uit Spanje hoeven te komen heeft de muziekliefhebber in Vlaanderen intussen al door. Hij is dan ook een fenomeen in de hedendaagse muziekwereld.

Op zijn 14e ontdekte hij de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar waarop hij in Spanje lessen ging volgen bij grootmeesters Gerardo Nuñez, Manolo Sanlucar, Enrique De Melchior en Rafael Riqueni. Na verloop van jaren bleek Myrddin niet louter een flamencogitarist te zijn, maar wel een uitzonderlijk talent dat zowel technische virtuositeit als een diep lyrisch beleven tot een geheel kan versmelten.

Dochter Imre kreeg haar eerste cello op vierjarige leeftijd, studeerde met veel plezier en zoekt het nu iets meer in de klassieke richting. Uiteraard kent ze de muziek van haar vader van kleins af aan en zit het ritme van de flamenco dan ook in haar natuur.

Muziek als kloppend hart van een intrigerende samenwerking tussen vader en dochter. Tegelijk het ontluiken van een mooie carrière die in de sterren geschreven stond.

Met Myrddin De Cauter op gitaar en Imre De Cauter op cello.

Inkom leden € 10 / niet-leden € 13
Reserveer via de reserveerknop

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1600413134nyks@1600413134yet1600413134
http://www.tey.be


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.