Nacht en Ontij met o.a. Mauro Pawlowski in Lier

woensdag 12/12/2018
20:15

MAURO PAWLOWSKI EN BRAAKNOOT ENSEMBLE
Nacht en Ontij
Nacht en Ontij, dé cultplaat van Boudewijn De Groot wordt nieuw leven ingeblazen door Pawlowski en co.

In 2018 wordt Boudewijn De Groots album Nacht en Ontij een halve eeuw oud. Het is zijn vierde plaat, die nog steeds beschouwd wordt als het mysterieuze buitenbeentje binnen zijn oeuvre. Het experimentele karakter en de eigenzinnige teksten gecombineerd met de avant-garde opnametechnieken van de onvolprezen elektronicapionier Dick Raaijmakers en de vakkundig gearrangeerde melodieën zorgden voor opgetrokken wenkbrauwen bij fans van het eerste uur. Jaren later is Nacht en Ontij uitgegroeid tot een cultplaat die door velen gekoesterd wordt, maar nog steeds niet al zijn geheimen prijsgeeft. Mauro Pawlowski richtte het kersverse Braaknoot Ensemble op met enkele bloedrochelende sjamanen om Nacht en Ontij opnieuw tot leven te brengen en van een gepast voodooritueel te voorzien. Boudewijn De Groot gaf alvast zijn goedkeuring. ‘Nos alegramos de tener gente nueva entre nosotros!’ Google translate: u komt nu van pas!

“Mauro Pawlowski en zijn blikken harmonieorkest goochelen met Boudewijn de Groots ‘Nacht en Ontij’, en brengen een hele straffe ode aan die psychedelische geluidscollage.” — HUMO
“Met elf trawanten draaft duvelstoejager Mauro ook als de ruiter van de Apocalyps doorheen geluidslandschappen van sludge, sixties blues, krautrock, freejazz, psych-pop en Perzische motiefjes.” — DE MORGEN

GITAAR, ZANG
MAURO PAWLOWSKI
ZANG
ANNELIES VAN DINTER
LORE DEJONCKHEERE
GITAAR
ELKO BLIJWEERT
DRUMS
JEROEN STEVENS
GITAAR
PASCAL DEWEZE
TOETSEN
FULCO OTTERVANGER/JORIS CALUWAERTS
ELEKTRONICA
DIJF SANDERS / ROMAN HIELE
VIOOL
WIETSE BEELS
CHRISTOPHE BEELS
ALTVIOOL
MARC PIJPOPS
CELLO
FRANS GRAPPERHAUS
VISUALS
JAAK DE DIGITALE
COPRODUCTIE
MOTEL MOZAÏQUE

Ein abend in Lier: een reeks van muzikale toppers waarbij hoogtepunten geen aaneenrijging van hits en herkenning zijn, maar eerder een trip van mooie ontdekkingen. Voor muziekliefhebbers met zin voor avontuur.

Basistarief : 20 euro

LOCATIE
CC De Mol
Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.